Yakın zamanda, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt “torpil haram, torpilden elde edilen kazanç helal çünkü kazançta bir emek var” diye çok yanlış bir açıklama yaptı. Torpil, “birilerine yardım etmek demek değildir, birilerinin hakkını yemek” demektir. Bence bir insan bu açıklamayı şu sebeplerden dolayı yapabilir.

1- Toplum dinle ilgili hiç birşey bilmiyor, biz ne dersek inanır.
2- Toplumun aklı –fikri çalışmıyor.
3- Karanlık odakların sözcülüğünü yapıyor olabilir. (yargı ve emniyet bu tür odakları tesit ederek, milletimizi bu tür karanlık odaklardan korumalıdır.)
4- Dini çıkar için kullanıyor olabilir.
5- Birilerine yaranmak istiyor olabilir.

Aklıma gelenler bunlar, yani bu açıklama ile ilgili aklıma olumlu bir şey gelmiyor. Bu açıklama, bir anlamda “para ulemalığına, hatır ulemalığına” karşılık gelmektedir. Çünkü parası olmayana, hatırı olmayana kimse torpil yapmaz. Buradaki asıl sorun torpilin sonuçlarıdır. Torpilin olduğu yerde;

1-Torpili yapan çıkar gözetir.
2-Torpil gücü olan doyumsuz olur, çalışmadan daha fazlasını ister.
3-Entrikalar işin içine girer.
4-Mağduriyetler olur.
5-Torpille işe giren birisi doğru düzgün çalışmaz.
6-Torpille işe giren, torpille iş görür.
7-Torpille işe giren, hakkıyla işe girenin ayağını kaydırmanın hesaplarını yapar.….vs

Şimdi İdris Bozkurt”a veya torpile inanmışlara sorarım.

Yukarıda saymaya çalıştığım torpilin 7 sonucundan hangisi İslamidir.
Eğer torpil sonucunda elde edilen kazanç helal ise yani İslami ise, yukarıda saymaya çalıştığım torpilin 7 sonucunun da İslami olması gerekmez mi?

İSRAİL SAVAŞMIYOR, SOYKIRIM YAPIYOR.
Hastaneleri vurmak, okulları vurmak, sivilleri katletmek, çoluk-cocuk demeden öldürmek İsrailin dünyanın gözü önünde yaptığı işler. Peki İsrail dünyanın gözü önünde bunları yapıyorsa, dünyanın gözü önünde yapmadığı (gizli olarak yaptığı) neler var acaba. Türkiye’deki ve ya dünyadaki faili meçhullerin arkasında İsrail parmağını aramamız gerekmez mi. Netenyahu, Yeşaya kehanetinden bahsetti. Acaba İsrailin başka hangi kehanetleri var ve bu kehanetlerin bedellerini kimler ödeyecek. Hamas havadan, karadan, denizden saldıracak kadar organize olacak da bundan Mossadın haberi olmayacak ve bunu Hamas saldırısından önce engellemeyecek, bu mümkün değil. Dolayısıyla Hamasın içinde Mossad olmayacak, bu da mümkün değil.
İsrail terör devletidir, Hamas da terör devletinin terör örgütüdür.
Bu bir savaş değil soykırımdır. Bu soykırıma sessiz kalan Birleşmiş Milletlerin, yapısı sorgulanmalıdır. Eğer Birleşmiş Milletler “bende bir sorun yok” diyorsa bence Türkiye, Birleşmiş Milletlerden çıkarak, bu soykırıma karşı tepkisini ortaya koymalıdır ve önümüzdeki yıllarda gerisi gelmesi muhtemel bu tür soykırımlara karşı Birleşmiş Milletlerin yeniden kurulmasına yönelik adımların atılmasını sağlamalıdır.
Saygılarımla.