Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın, görevinden istifa etmeden ve Nazilli’ye hizmet edemiyorum gerekçesi ile parti değiştirmesi özellikle İYİ Parti içinde büyük bir tepkiye sebep olmuştur. Tabi ki gerek belediye başkanları gerekse de milletvekilleri parti değiştirebilir. Bu demokrasi içinde olağan şeylerdir. Fakat burada tepkiye sebep olan durumlar;
1- Parti değiştirme üslubu
2- Parti değiştirme gerekçesidir.
Öncelikli olarak parti değiştirme üslubunu değinmek gerekir. Yakın zamanda, AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa ederek İyi Parti'ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba'yı davranışı nedeniyle belki de Ak Partililer bile takdir etmiştir. Maalesef Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'da kamuoyu böyle bir olgunluk göremedi.
İkinci olarak, parti değiştirme gerekçesi üzerinde duralım. Nazilli'ye hizmet edemiyorum gerekçesi bence inandırıcı değil. Eğer Nazilli'ye hizmet edemiyorsa, bunun sebebini kendinde araması gerekmez mi. Çünkü kendisi Türkiye'deki tek muhalif belediye başkanı değil. Eğer Kürşat Enginin Özcan Türkiye'deki tek muhalif belediye başkanı olsa bu gerekçe kabul edilebilir. Keşke Kürşat Enginin Özcan görevinden istifa etseydi de böyle bir gerekçenin arkasına sığınmasaydı. Çünkü bu gerekçe, yöneticiler için büyük bir sorundur. Eğer Kürşat Enginin Özcan Nazilli Belediye Başkanı değil, Türkiye'nin Başkan'ı olsaydı, ve de Türkiye'ye hizmet edemediğini düşünüp, Türkiye'yi hizmet etmek için görevinden de istifa etmediğini bir düşünün? Türkiye'yi hizmet etmek için neler yapabileceğini bir düşünün. Allah böyle yöneticilerden milletimizi korusun.
İyi Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner'in ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, kendisine tam destek vermesine rağmen, Kürşat Enginin Özcan'ın bu davranışı kendisine oy veren Nazilli halkını üzmüştür.
Eğer, önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakı iktidar olursa, Kürşat Enginin Özcan, Nazilli’ye daha iyi hizmet verebilmek için, Millet İttifakı partilerinden birine mi geçecek? Kürşat Engin Özcan Nazilli'ye hizmet edemediğini milletvekili seçimlerine 8 aydan az bir süre kala mı anladı?
Kürşat Enginin Özcan, böyle bir hizmet anlayışını (parti değiştirerek) nereden-kimden öğrendi acaba? Veya kendisi mi icat etti parti değiştirerek hizmet etme anlayışını? Belediye başkan adayı olduğu zamanda bilmiyormuydu partisinin muhalefette olduğunu?
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yıllardan beri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini layıkıyla sürdürüyor. Keşke Kürşat Engin Özcan parti değiştirmeden önce, Özlem Çerçioğlu'na bu kadar projeyi nasıl hayata geçirdiğini, nasıl yaptığını sorsaydı. Başkan Çerçioğlu herhalde kendisine, Nazilli'ye daha iyi hizmet etmesine sağlayıcı (parti değiştirmesine gerek kalmadan) tavsiyelerde bulunurdu.