Kılıçdaroğlu sürekli olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adam olduğundan, demokrat olmadığından söz etti. Ne oldu da Kılıçdaroğlu, demokrat görüntüsünden uzaklaşıp ille de ben aday olacağım noktasına geldi. Kamuoyu araştırmalarına göre Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş açık ara kazanıyor görünmesine rağmen ne oldu da Kılıçdaroğlu ‘ille de ben aday olacağım’ dedi. Benim bu noktadaki analizim şu şekildedir. Belki de Kılıçdaroğlu kendi adaylığında bu kadar ısrar etmeyecekti. Ama 6’lı masa üyelerinden Davutoğlu sanki Kılıçdaroğlu’na, aday olması konusunda ısrar etti, ve de ikna etti. Evet şaşırtıcı gelebilir. Ama benim görüşüm, Davutoğlu Tayyip Erdoğan için Kılıçdaroğlu’nu hazırladı. Davutoğlu’nun “İNANDIRICI İKNA KABİLİYETİ” sonucunda, Tayyip Erdoğan; Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan kurtulmuş oldu. Çünkü Anadolu’da Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’ndan daha çok karşılık bulur, ama Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan daha az karşılık bulur. Davutoğlu belki de Kılıçdaroğlu’na, Tayyip Erdoğan’ın en büyük rakip olarak Kılıçdaroğlu’nu (kendisine) gördüğünü” bile söylemiş olabilir. Bu da Kılıçdaroğlu’nun nefsini aşırı derecede okşamış olacak ki, kendi adaylığında bu derece ısrarcı oluyor.
Bence şeffaf olmayan görüşmeler 6’lı masaya kriz noktasına getirmiştir. Kılıçdaroğlu’nun kendi adaylığı konusunda bu derece ısrarcı olması, dayatmacı olması seçmen gözündeki demokrat Kılıçdaroğlu imajını olumsuz etkilemiş olup, sandığa da yansıması olumsuz olacaktır.
İYİ Parti’ye gelince, İYİ Parti bence yoluna yalnız da olsa devam etmeliydi, kazanacak aday olan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ta ısrar etmeliyd. Eğer kabul görmezse de, ittifakı milletimizin kendisiyle yapacağız demesi ve yoluna milletimizin bizzat kendisiyle ittifak ederek devam etmesi gerekir. İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın başkan yardımcısı olması bir şey ifade etmez. Bunun İYİ Parti tabanında karşılığı olmaz. Çünkü seçim öncesi olmayan demokratik ortam seçimden sonra da olmaz. Yani Kılıçdaroğlu şu anda, seçimden önce Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na baskılıyorsa, seçimden sonra -yani eğer başkan seçilirse-hayli hayli baskılar. Halkımız şeffaf olmayan ve dayatmaya hiçbir şekilde kabul etmeyecektir. YALNIZ DA OLSA; şeffaf olanın, demokrat olanın, özgürlükçü yapısı olanın yanında yer alacaktır.
Saygılarımla.