Bazen hocaların dokunuşları takıma olumlu yansırken, bazen takımların oluşumu hocalara uymaz. Eşin Group Nazilli Belediyespor tam böyle bir takım hüviyetinde. Sezon başından itibaren 3. hoca ile yola devam eden siyah beyazlıların son iki maçlık performansı Mesut Toros Hoca'ya yansıyordu. Geçen sezon ligde idare eden bu takım, bu sezon hazır bir görüntü vermiyordu.
Bu maça kadar, sezon başından beri, temposuz, yavaş hücum eden, rakibe geniş alan bırakan, savunmada rakibi karşılama ve direnç noktasında yeterli olmayan bir takım seyrediyorduk. Bu yetersizlik Mesut Toros Hoca’nın vücut dilinden seziliyordu.
İyi takım her zaman için eksiklerini her daim gösterir. Eşin Group Nazilli Belediyespor’un santrafor ihtiyacı artık gün yüzünde. Bu takıma bir de 10 numara ile kanat oyuncularına ihtiyacı var. Kanatlarda yokları oynamasına alıştığımız Fatih Üge’den bile medet umar hale gelmiştik. Anıl Arıcıoğlu’nun dönüşü belki de kanatlara güç katacak.
Somaspor karşılaşmasında göbekte akıcı ve etkili bir Nazilli Belediyespor vardı sahada. Genç Berkay dinamik, Kaptan Mehmet Ersavaş ise git gide eski formunu yakalıyor gibiydi. Ön alanda baskı yoktu ama defans bloğu ve kaleci Zekeriya bu maç için formlarının zirvesindeydiler. Ancak yine klasik bir bir biçimde savunmadan hızlı çıkışlar yapamadık. Yani giden Cihan Hoca’nın ısrarla takımın hızlı çıkması için yoğun çaba harcaması yetersiz kalıyordu. Mesut Hoca’da maçta aynı şekilde çok bağırdı ama nafile. Hızlı oynayamıyoruz.
İkinci yarıda Eşin Group Nazilli Belediyespor oyuncu değişiklikleriyle sistem yapısını bizlere gösterdi. Bu sezon Siyah beyazlılar ilk kez kenardan giren oyunculardan yüksek katkı aldı. İkinci yarıda sahada boy gösteren kaleci Zekeriya, Furkan, Alim, Cemal ve Anıl farklı oyunculardı. Onlar bu maçta oyunun önemli bir parçası oldular.
Furkan’ın sert ve mücadeleci oyunu, Mehmet Ersavaş’ın presi, Berkay’ın kendine özgü meziyetleri yanında özgüveni ve Anıl Arıcıoğlu’nun kaleye yakın olduğunda ortaya çıkardığı oyun bir araya gelince Eşin Group Nazilli Belediyespor etkili oldu.
Furkan ve Anıl’ın golleri harikaydı.
İkinci yarı ile birlikte sahada yokları oynayan, oyundan fazlaca düşen Fatih Üge, Berkay ve Nurettin oyundan çıkarken, yerlerine Anıl, Cemal ve Ahmet Gökbayrak girdi. Çok geçmeden Cemal’in ortası ile Furkan’la, Alim’in asistiyle de Anıl’la golleri buldu Eşin Group Nazilli Belediyespor. Zira sezon başından beri aynı anda çok tercih edilmemiş bir futbolcu grubu ile oynadı siyah beyazlılar.
Somaspor mütevazi bir takım. Genç bir takım. Burhanettin Hoca Bal liginden beri takımın başında. Türkiye’de benimde çok beğendiğim yeri değişmeyen ender hocalardan bir tanesi. Oyunu çirkinleştirme den oyun kuralları içinde çok koşarak mücadele ederek kazanmaya çalıştılar ancak gol pozisyonu bulmalarına karşı da ev sahibi takımda kaleci Zekeriya’yı geçemeyince, kaderlerine razı bir şekilde mağlup olarak sahayı terk ettiler. Maç sonu güzel görüntülerde sergilediler. Naz Naz’ı her Somaspor’lu futbolcu tek tek tebrik etti. Sahada kıran kırana mücadele eden futbolcular maç bitimi sarmaş dolaştı. Bizlerin de görmek istediği görüntülerdi bunlar, çok özlemişiz.
Tebrikler Somaspor camiası,
Tebrikler bizim takım.