Merhaba değerli Ses gazetesi okurları, bu hafta sizler için Aydın’ ımızın coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan, incirin faydalarına değinmek istedim. Dutgiller familyasına dahil olan; anayurdu Güneybatı Asya ve Doğu Akdeniz olan incir, dünya genelinde en fazla Türkiye’de üretilmektedir. Aydın yöresi ise bu meyvenin tarımında büyük rol oynamaktadır. Lezzetli olmasının yanı sıra vitamin – mineraller, antioksidanlar ve lif (posa) açısından da oldukça zengin olan incirin faydalarına değinecek olursak; Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
  İncir, içeriğindeki antioksidan maddeler ve C vitamini sayesinde zararlı maddelere karşı savaşarak; daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlar.  Bol Miktarda Vitamin – Mineral İçerir
  İncir; A, B2, B3, B6, C, E, K vitaminleri ve sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, çinko gibi mineralleri içerir Enfeksiyonlara karşı korur
  Bu vitamin, mineral ve antioksidan maddeler sayesinde incir vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Kemikleri Güçlendirir
   İçeriğindeki kalsiyum ve magnezyum mineralleriyle kemik sağlığımızı destekler. Kabızlığı Önler
   İncirin en önemli özelliklerinden birisi de yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini hızlandırarak, sindirim sisteminin düzenlemesini sağlar. Böylelikle kabızlığın önlenmesinde ve tedavi edilmesinde etkilidir. Kansere Karşı Korur
   İncirin kansere karşı koruma sağlamasının yanında, içeriğindeki benzaldehit maddesi sayesinde tümör hücrelerinin küçülmesini sağladığına yönelik çalışmalar da bulunmaktadır. Kalp Hastalıklarına Karşı Korur
   İçeriğindeki potasyum kan basıncını (tansiyonu) dengeleyerek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Yüksek lif içeriği sayesinde de kan kolesterolünü dengeler. Şeker Hastalığına Karşı Korur
  Ayrıca incir, potasyum ve magnezyum içeriği sayesinde vücutta insülin hormonunun üretimini dengeler ve şeker (diyabet) hastalığına karşı koruma sağlar. Tüm bu olumlu özelliklerinin yanı sıra incirin yüksek şeker içeriğine sahip olduğu da unutulmamalıdır.  1 büyük boy incir 1 porsiyon meyveye eş değer olup, şeker hastalarının kaçınması gereken meyveler arasında yer almaktadır. Genel olarak da tüm bireylerin tüketim esnasında porsiyona dikkat etmesi gereken bir meyvedir.