Mardin’in Nusaybin ilçesinde, ülkemizin en kutsal simgelerinden biri olan Türk bayrağına yönelik bir provokasyon gerçekleşti. Suriye sınır hattında, bir grup tarafından Türk bayrağı indirilirken yaşanan bu olay, kamuoyunda derin bir sarsıntı yarattı ve siyasetin tüm yelpazesinde yankı buldu.
Bu ülkenin kuruluşundan beri bayrak; sadece bez parçalarının birleşimi değildir. Ay-yıldız, bağımsızlık, onur, birlik ve vatanın her karışında dalgalanan bir iradenin ifadesidir. Bir grup provokatörün, sınırda devletimizin egemenliğine kasteden bu eylemi gerçekleştirmesi, yalnızca hukuksuzluk değil, aynı zamanda bir manevi saldırıdır.
Olayın arka planına baktığımızda, bir partinin grup toplantısı sonrası gelişen gerginlik ve Suriye tarafındaki çatışmaların bahane edildiği görülüyor. Bu tür bahaneler, provokasyonun masum gerekçelerle örtülmeye çalışıldığı tehlikeli bir tuzaktır. Her kriz, devletin ve toplumun birlik ve beraberliğini yeniden teyit etmesi için bir fırsat olabilir; ancak provokasyonlar, bu fırsatı istismar ederek kaosa hizmet eder.
Devlet yetkilileri, olaya derhal el koydu. Soruşturma açıldı, şüpheliler hakkında hukuki işlemler başlatıldı ve bayrak yeniden göndere çekildi. Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturmalarda onlarca kişi hakkında işlem yapıldığı, gözaltı ve tutuklamalar olduğu açıklandı. Bu, hukukun üstünlüğünün işletildiğinin göstergesidir; çünkü bir milletin değerlerine yapılan saldırı, cevapsız bırakılmamalıdır.
Ancak sadece cezai süreçler yeterli midir? Bayrak indirme gibi psikolojik savaşın bir parçası olarak görülebilecek bu eylemle karşı karşıya kaldığımızda, toplum olarak kendi değerlerimize sahip çıkma refleksimizi de güçlendirmeliyiz. Bayrağın bir kez daha indirilmesine değil, her zamankinden daha yüksek dalgalanmasına ihtiyaç var.
Yaşanan provokasyon, vatandaş olarak birlik ve dayanışma duygumuzu yeniden hatırlamamız için bir uyarıdır. Bayrağımıza yapılan her saldırı, toplumun ortak vicdanında derin bir yara açar; ancak bu yara, birlikte sarıldığında iyileşebilir. Unutulmamalıdır ki, bayrak indiğinde sadece bir parça kumaş yere düşmez; milletimizin onuru sarsılır. Ve bu onur, her seferinde yeniden yerine konulmalıdır.
Bayrak, bir milletin onurudur
Mürvet Nazlı ALTINAYAR
Yorumlar
Trend Haberler
Aydınlı muhtar setlerde
Aydın’da okul karıştı: Öğrenci ve veliler gözaltında
Buldan depremini 125 gün önceden bildi: Şimdi de Aydın’ın o ilçesini uyardı
CHP'nin ret oyuna rağmen engel aşıldı: Aydın'ın 17 ilçesine müjde
Aydın’da bir dilin 100 yıllık yolculuğu
Karacasu'da yürekler dağlandı: Ataköy'de dayı-yeğen aynı kaderi yaşadı
Aydın'da köklü değişim: 17 ilçenin müdürü değişti
Kuyucak'ı üzen ölüm: Mesaiye gitmek için evden çıktı hayatını kaybetti
Aydın'da indirim kaosa dönüştü; 5 yaralı
75 Yaşında 35 yıllık emek: Cumartesi Pazarı’nın güler yüzlü markası Ümmühan Teyze
Resmi İlanlar