HAK'kın bize bir "armağanı" olarak gördüğüm bu güzel vatan için bestelediğim "BİR SEVDASIN TÜRKİYEM" eserim için bir klip çekimine karar vermiştik yıllar evvel. Nihayet şartlar zaman içinde olgunlaşmış, imkanlar elvermiş ve bu işe koyulmuştuk. Eserin sanat yönetmenliğini sanatçı dostum Nazım NAS üstlenmiş, büyük bir titizlik ve harika bir ustalıkla çalışmalarını tamamlamış ve projeyi göndermişti. Projeyi, bir mekanda birer kahve içerken klip yönetmeni kardeşimize ilettim. İşi tamamen kendisine bıraktığımı, benim alanım olmadığı için içerik, yer, hikaye konusunda yetki ve sorumluluğun kendisinde olduğunu ancak çekimler bittiğinde küçük bir talebimin olacağını söyledim. Çalışma bittiğinde o isteğimi ilettim. Klibin bir yerinde şöyle bir yazı istiyordum: "BİZ BU VATANI KARŞILIKSIZ SEVDİK" Bir Sevdasın TÜRKİYEM klibimizin son bölümünde -dikkatli izleyenler kolayca hatırlayacaktır- bu yazı çıkmakta.

MENFAAT VE DEĞERLER ÇELİŞİRSE...

Bazı insanlarda çok belirgin, baskın bir değer olan "MENFAAT" kelimesini, insan ilişkilerinde oldum olası sevemedim. Kendisine bir mevkii bir makam verildiğinde verenleri yere göğe koyamayanların, verilenler geri alınınca, aynı kişilere düşman kesildiklerine pek çok kez şahit oldum. Gücü elinde bulunduranların yanında saf tutanların, güç merkezi değiştiğinde karşı tarafa geçerken fırıldağa bile rahmet okuttuklarına çok şahitlik ettim. Kendi yumurtası pişsin diye memleketi yakabilecek ne çok kişiler tanıdım. Menfaati ile değerleri, inançları, düşünceleri çeliştiğinde tercihini menfaatten yana kullanan ne omurgasızlar gördüm. Kendi kişisel ikbali için yalanı dolanı, riayı, kitapsızlığı, imansızlığı yaşam tarzına dönüştüren ne gafillere rastladım. Eğer menfaati, çıkarı yoksa Allah'ın selamını bile vermeyen ne tipler gördüm. Belki ilk kez açıklıyorum, bütün bunlara karşı bir mesajdı klipteki o yazı. Yunus'un söylediği "Yaradılanı sev Yaradandan ötürü" şiarı ile yaşayanlara, ikbal çıkar beklemeksizin, mevkii makam gözetmeksizin insanı insan olarak görenlere, kendi vatanına kendi topraklarına içten bir sevda ile bağlı olanlara bir selamdı o yazı. Kişisel hayatında yer yer "zulme varan bedeller ödemiş" olan şahsımın karşılıksız bir sevdasıydı bu topraklara bu vatana. Mevki makam verilince en büyük vatanperver olanların, bu imkanlar elinden alınınca en büyük bayrak vatan karşıtı olmalarına bir isyandı belki de....

GÖNÜLLERE YAZILANLAR

Bu vesile ile bestecisi olmaktan ve milletimize kazandırmış olmaktan büyük bir onur duyduğum ve milletimizin bağrına basıp sahiplendiği "BİR SEVDASIN TÜRKİYEM" eserimizde emeği geçen, katkısını sunan tüm arkadaşlarıma, kardeşlerime, ağabeylerime bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim.
Sevgi ve Muhabbetle...