Şanlı Cumhuriyetimizin bu hafta 100. yılını kutlayacağız.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde 1919 da Samsun’da başlayan Millî Mücadele 1922 İzmir’de zafer ile sonuçlanmış ve 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet ile bu tarihi zafer taçlanmıştır.
Son yüzyılda girilen savaşlar ve yaşanan toprak kayıpları ile ekonomik ve moral olarak çöken, kaybedilen 1. Dünya Savaşı sonrası işgal edilerek, “son vatanından da olma” tehlikesi ile karşı karşıya kalan bir Milletin destansı mücadelesinin adıdır Cumhuriyet.. Genç yaşlı, kadın erkek, bir ulusun canı ile malı ile milli birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile kazandığı eşsiz bir zaferin adıdır Cumhuriyet. Gazi Mustafa Atatürk ve Kahraman silah arkadaşlarının tarihe mal olmuş askeri bir başarısı, Türk Milletinin de esaret kabul etmeyeceğinin, Vatan için canını seve seve verebileceğinin tarihe haykırışının sesidir Cumhuriyet.
Resmi ve Özel olmak üzere birçok etkinlik, yarışma, sanat, spor, kültür vs ile 100. Yıl Kutlamalarımız başladı ve devam etmekte. Hz. İbrahim için yakılan ateşi söndürebilmek için ağzı ile su taşıyan bir karıncanın, “safımız belli olsun” dediği gibi. Bizde, 25 yıllık bir kamu görevlisi olarak bu çorbada tuzumuz olsun diyerek elimizden geldiği dilimiz döndüğünce Şanlı Cumhuriyetimizin 100. Yılı için hazırladığım “KALPTESİN ATATÜRK” isimli bestemi; Bir Kamu görevlisinin Vatanına sevdasının bir tezahürü, Aziz Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanlarımıza bir minneti, Büyük Türk Milletine bir armağanı olarak kabul buyurun. Nice 100. Yıllara diliyorum. KUTLU OLSUN..
SEVGİ VE MUHABBETLE…