Toplumumuzun çoğunluğunda “Mahalle” anlayışı dozunu artırarak yaygınlaşmakta. Tabii ki sözünü ettiğim mahalle, “ait hissedilen kültürel mahalle”.. Nedense ait hissettiğimiz mahalleye karşı engin bir hoşgörü gösterirken, bize göre “karşı mahalle”ye ise olabildiğince tepkili, önyargılı, suçlayıcıyız. “Yanlış” bizim mahalleden geliyor ise sorun yok. “Doğru” karşı mahalleden geliyor ise bir önemi yok. Toplumu gözlemleyen, Toplumsal sorunlara duyarlı ve ne olursa olsun Türk Milletinin her daim birlik ve beraberliğini savunan bir “Ozan” olarak hep işaret etmeye çalıştım. Türk Halk Edebiyatına Türk Halk Kültürüne bugüne kadar kazandırmış olduğum eserlerimde, yazılarımda, şiirlerimde Türk Milletinin birliğine beraberliğine azami hassasiyetim, kutuplaştırıcı, ötekileştirici dilden uzak durma çabalarımın, her daim “Birlik Türküleri” söylememin altında, bu ayrıştırıcı dile muhalefetim yatmakta.

 “ÜSLUBU BEYAN, AYNIYLA İNSAN”

 Her mahallenin öncelediği bir değeri tabii ki olur ancak; bu, bizim Vatan Bayrak Millet sevdasında buluşmamıza engel olmamalı. Ortak müştereklerde yumruğu aynı yere vurabilmeliyiz Kimden geliyorsa, doğruya doğru, yanlışa ise yanlış diyebilmeliyiz. Toplumsal ahlak ve erdem normları vicdanlarda içselleştirilmiş olmalı. Konu küçük ayrıntılara geldiğinde, yani ait hissettiğin mahalleyi savunmaya geldiğinde ise, kullanılan dil, takınılan üslup çok önem arz eder. Unutulmasın; Üslubu beyan aynıyla insan. Yani; üslup ne ise kişi o dur. Savunuyorum derken öyle bir dil kullanıyor ki; bu, savunduğun “değer”e sempati değil karşıtlık oluşturuyor. Oysa, ötekileştirmeden, kışkırtmadan, kamplaştırmadan kucaklayıcı objektif, anlaşılır aydınlatıcı bir dil ile anlat ki, karşı tarafta bir tesiri olsun. Duyarlılığı oluşsun. Bilgilenmesine vesile olsun. İlgi olsun Merak uyandırsın..

 VELHASIL KELAM;

Tercihim; her daim birlik beraberlikten yana. Ortak Müştereklerde aziz Milletimizin bir olmasından yana. Türk Milletinin destansı mazisinden alacağı ilhamla ortak geleceğini inşasından yana. Ancak konu mahalleye geldiğinde doğru üslup, anlaşılır, aydınlatıcı, öğretici bilgilendirici, kucaklayıcı bir dil şart ki; meramın anlaşılsın, savunduğun değere de bi katkı sunsun.. Sevgi ve Muhabbetle…