Merhaba değerli Ses gazetesi okurları, bu hafta bir farklılık yaparak bir konu üzerine konuşmak yerine sizlerle bir tarif paylaşmak istedim. Adından da anlaşıldığı üzere bu tarif değerli bir tarif. Neden mi? Çünkü içeriğindeki zencefil, zerdeçal gibi baharatlar sayesinde bizi çeşitli enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı koruyor, daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmamızı sağlıyor. Zerdeçalın içerisinde yer alan kurkumin maddesi doğal bir antienflamatuvardır. Son zamanlarda Aydın’da yaşadığımız hava değişiklikleri ve okulların açılmasıyla da çocuklarda sıklıkla karşılaştığımız nezle, grip vb. hastalıklardan korunmak ve tedavi süresini kısaltmak adına sizde bu antioksidan deposu içecekten yararlanabilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan tarife geçecek olursak; ALTIN SÜT tarifi;   Malzemeler (1 porsiyon için); 1 su bardağı süt  1 silme çay kaşığı toz zerdeçal  1 silme çay kaşığı toz tarçın 1/2  çay kaşığı toz zencefil Çay kaşığının ucuyla karabiber 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı 1 tatlı kaşığı bal Tarifin yapılışına geçmeden önce birkaç püf noktaya değinecek olursak; Püf nokta, tarife ekleyeceğiniz Hindistan cevizi yağı veya herhangi bir başka yağ çeşidi ve karabiber, vücudunuzun zerdeçaldan daha fazla yararlanmasını sağlar.
Püf nokta, sütü kaynatma aşamasındayken balı ilave ettiğinizde ısının etkisiyle kanserojen maddeler oluşabilir. Bu nedenle bal en son aşamada, yani altın sütü bardağa boşalttıktan birkaç dakika sonra eklenmelidir.
   Yapılışı;  Bal hariç tüm malzemeleri cezvenin içerisine aktarıp, orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynayan sütümüzü ocaktan alıp bardağımıza boşalttıktan sonra birkaç dakika bekletiyoruz. Ardından 1 tatlı kaşığı balımızı ilave edip karıştırıyoruz. Protein, yağ ve vitamin - minerallerden zengin altın sütünüz servise hazır. Afiyet olsun…