Merhaba değerli Ses gazetesi okurları, bu haftaki yazımda bende dahil olmak üzere beslenme uzmanlarının neden kavrulmuş yerine çiğ (kavrulmamış) kuruyemişleri önerdiğinden bahsetmek istedim.
Birçoğumuzun sevdiği fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler kavrularak tüketildiğinde daha lezzetli olsalar da maalesef bu işlem esnasında sağlığımız için zararlı olan maddeler veya durumlar oluşabilmektedir. Bu nedenle de tercihimizi kavrulmuş yerine kavrulmamış kuruyemişlerden yana kullanmakta fayda var. Çünkü;
1. Kavrulma İşlemi Sırasında Kanserojen meddeler (akrilamid gibi) oluşur.
2. Oluşan Isının etkisiyle kuruyemişlerin yapısındaki, bizler için faydalı olan antioksidanlar kayba uğrar.
3. Kavrulma işlemi sonucunda zararlı olan trans yağlar oluşur.
4. Kavrulma işleminde kabuklar da ayrıldığı için lif(posa) kaybı olur.
5. Ayrıca kavrulurken tuz eklenmesi de ekstra tuz alımına neden olur.
Sağlıklı günler dilerim…
Trend Haberler
Nazilli’yi üzen ölüm: Genç eczacı evde ölü bulundu
Aydın'da dikkat çeken arsa satışı
Karacasu'da feci kaza: Traktörden düşen gurbetçi hayatını kaybetti
Aydın’da ulaşıma zam geldi! İşte yeni tarifeler
Nazilli’de kahreden olay: 16 yaşındaki Cennet tüfekle yaşamına son verdi
Karacasu'da korku dolu anlar: Mahalleli sokağa döküldü
Karacasu'da acı ölüm: Önce biber dizdi, sonra kendini astı
Aydın’da genç esnaf kalbine yenildi
Gören tezgaha bir daha bakıyor: Nazilli'de "feijoa" ilgi odağı oldu
Karacasu'da o mahallenin en yaşlısı vefat etti
Resmi İlanlar