CHP’li Tezcan, “Asıl niyet, Erdoğan’ı yenecek adayı siyaset dışı bırakmak”
CHP’li Tezcan, “Asıl niyet, Erdoğan’ı yenecek adayı siyaset dışı bırakmak”
İçeriği Görüntüle

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP Aydın Milletvekili Sarıbaş’ın CHP’nin deprem bölgesi ziyaretine ilişkin çıkışına tepki gösterdi.

“ÇÖZÜM DEĞİL SORUN ÜRETTİNİZ”

Bülbül, şunları söyledi: “Depremin üzerinden 3 yıl geçti. Resmi rakamlara göre 270 bin yurttaş hala konteynerlerde hayatta kalmaya çalışıyor. ‘Bitti’ denilerek propaganda edilen konutların önemli bir bölümü oturulamaz halde. Deprem vergileri, imar affı gelirleri ve özelleştirmelerle 132 milyar dolar toplandı.
6 Şubat’tan sonra halktan alınan ek vergiler ve yaratılan kaynaklarla 71,5 milyar dolar daha toplandı. Peki ne oldu? Ortada çözüm yok. Sorun ürettiniz.”

“ERDOĞAN ARABİSTAN VE MISIR’DAYDI”

Depremin yaşandığı kentlerde bugün yoksulluk, işsizlik ve çaresizliğin hakim olduğunu dile getiren Bülbül, “Üç yılda tamamlanamayan konutlar, konteynerlere mahkum edilen hayatlar ortadayken algı üretmek gerçeği değiştirmez. Genel Başkanımız Özgür Özel deprem bölgesinde yurttaşın acısını paylaştı. Bunu sahada da sokakta da vatandaş açıkça hissetti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu haftayı Suudi Arabistan ve Mısır’da geçirmeyi tercih etti!” ifadelerini kullandı.

Bulbulden Saribasa Deprem Turisti Yaniti 637055 A337C5E5D0Fc3372E85Be2A9B5Bf3F0F

“DEPREMDE ÇADIR SATANLAR KONUŞAMAZ”

Depremde askere izin verilmediğini ve vatandaşlara çadır satıldığını savunan Bülbül, “Hatay’da, Adıyaman’da, Malatya’da, Osmaniye’de vatandaşın yanında olmak yerine yurt dışı gezilerini tercih ediyorsanız; işte asıl turizm budur! 1999 depreminde asker arama kurtarma çalışmalarına katılarak insanların hayatını kurtarırken, 11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde asker ancak üçüncü günde sahaya çıkma izni alabildi. Bu vebalin sorumluluğundan kaçamazsınız. Depremde askere izin vermeyip çadır satanların, bugün deprem üzerinden konuşacak hiçbir meşruiyeti yoktur” dedi.

“DEPREM BÖLGESİ OLAN AYDIN İLE İLGİLENİN”

Bülbül, “Sayın Sarıbaş; Aydın, birinci derece deprem bölgesi olan bir ildir. İktidar partisinin Aydın milletvekili olarak sizi; güçlendirilmeyen kamu binalarıyla, yıkım kararı verildiği halde eğitime devam edilen okullarla ilgilenmeye davet ediyorum” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ