Huzurevi hizmetini sağlayan devlet kurumları olduğu gibi özel sektörde de huzurevi seçeneği bulunmaktadır. Devletin hizmeti ücretsizdir fakat özeldeki huzurevlerinde belirli bir ücret karşılığı yaşanır. Huzurevi fiyatları 2024 yılında ne kadar oldu sorusunu yanıtladık!

Huzurevi Fiyatları 2024 Yılında Ne Kadar?

Belirli bir yaşın üzerinde bulunan, geçim sıkıntısı yaşayan ya da yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmet veren yatılı kuruluşlara huzurevi denir. Bu kuruluşlar kişinin sağlığını ve güvenliğini sağlamakla görevlidir

Huzurevlerinin fiyatı belirli faktörlere göre değişiklik gösterir. Huzurevi fiyatları 2024 yılında ne kadar sorusunun cevabına bakalım.

2024 huzurevi fiyatları aşağıdaki gibidir:

Özel Huzurevi Fiyatları

7.500 TL – 65.812,5 TL

Tek Kişilik Odalı Huzurevi Fiyatları

40.000 TL – 65.812,5 TL

Lüks Huzurevi Fiyatları

50.000 TL – 65.812,5 TL

Devlet Huzurevi Fiyatları

Ücretsiz

Emekli Sandığı Huzurevi Fiyatları

Ücretsiz

Yaşlı Bakım Evi Fiyatları

7.500 TL – 65.812,5 TL

Aydın Huzurevi Fiyatları

15.000 – 65.812,5 TL

Huzurevi fiyatlarını inceledikten sonra huzurevleriyle ilgili ayrıntılara bakalım...

Huzurevi Fiyatlari 1

Devlet Huzurevi Fiyatları 

60 ve üzeri yaşta bulunan kişiler belirli şartları sağlamaları koşuluyla devlet huzurevlerinde kalabiliyor. İlgili şartlar karşılandığı takdirde devlet huzurevlerinde ücretsiz olarak yaşamak mümkündür.

Artan ilgi nedeniyle devlet huzurevlerinin kapasitesi dolabiliyor. Bu nedenle kişiler özel huzurevlerine geçmek isteyebiliyor. Peki, özel huzurevleri fiyatları nedir?

Kızılay Kurbanlık Bağış Fiyatları Açıklandı! 2024 Kurban Vekalet Ücreti Ne Kadar? Kızılay Kurbanlık Bağış Fiyatları Açıklandı! 2024 Kurban Vekalet Ücreti Ne Kadar?

Özel Huzurevi Fiyatları 2024

Devlet huzurevlerindeki yoğunluktan ötürü bazen bu kurumlarda ilgi eksikliği yaşanabiliyor. Bu durumlarda kişiler daha profesyonel hizmetlerin verildiği özel huzurevlerini tercih ediyor. Özel huzurevlerinin fiyatlarını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taban ve tavan olarak belirliyor.

Özel huzurevlerinin fiyatları şu şekildedir:

  • Özel huzurevlerinin taban fiyatı 7.500 TL, tavan fiyatı 65.812,5 TL’dir. Bu fiyatlara yüzde 10’luk KDV dahil değildir.

Huzurevi Fiyatlari 2

Tek Kişilik Odalı Huzurevi Fiyatları

İlerleyen yaşla birlikte kişiler daha sessiz bir ortamda yaşamak isteyebilir. Bu durum huzurevleri için de böyledir. Daha sakin bir hayat sürmek isteyen kişiler tek kişilik olalı huzurevlerini tercih eder. Bu odaların ücreti çok yataklı odalara göre daha yüksektir. Tek kişilik odalı huzurevi fiyatlarını belirtelim.

Tek kişilik odalı huzurevi fiyatları şöyledir:

  • Tek kişilik odalı huzur evi fiyatları ortalama olarak 40.000 TL’den başlar. Bu ücret en fazla 65.812,5 TL olabilir.

Lüks Huzurevi Ücretleri Ne Kadar?

Lüks ve konforlu bir yaşama alışan ve bu standartları devam ettirmek isteyen kişiler ayrıcalıklı özelliklerin bulunduğu huzurevlerine yönelir. Bu huzurevlerinde yüksek sağlık hizmetlerinden, spor komplekslerine kadar her türlü imkan bulunur. Ayrıca yaşlı bireyler sıkılmaması ve hobi edinmesini sağlayan koşullar da sağlanmıştır.

Lüks huzurevleri fiyatları aşağıdaki gibidir:

  •  Lüks huzurevleri fiyatları 50.000 TL ile 65.812,5 TL arasında değişir.

Yaşlı Bakım Evi Fiyatları

Yaşlı bakım evleri, belirli yaşın üzerinde bulunan ve öz bakım konusunda yardıma ihtiyaç duyan kişilerin hizmet aldığı kurumlardır. Bu kurumlar devlette ve özelde bulunur. Devlet yaşlı bakım evleri gerekli şartların sağlanması koşuluyla ücretsizdir. Özel yaşlı bakım evleri için ise belirlenmiş fiyatlar bulunur.

Özel yaşlı bakım evleri fiyatları şöyledir:

  • Özel yaşlı bakım evleri fiyatları 7.500 TL – 65.812,5 TL aralığındadır. Bu fiyatlara yüzde 10 KDV dahil değildir.

Huzurevi Fiyatlari 5

Emekli Sandığı Huzurevi Fiyatları

Devletteki huzurevlerinde yaşamak için emeklilik şartı aranmamaktadır. Bu nedenle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlediği koşulları karşılayan herkes kamuya bağlı huzurevlerinde ücretsiz şekilde yaşayabilir. Emek sandığı bulunan kişiler de buna dahildir.

Aydın Huzurevi Fiyatları 2024 

Aydın huzurevi fiyatları Aydın’da yaşayan ya da yaşamak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. Aydın huzurevi fiyatlarını belirtelim.

Aydın huzurevi fiyatları 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Aydın huzurevi fiyatları yaklaşık olarak en düşük 15.000 TL’dir. En yüksek fiyat ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen 65.812 TL’dir.

Huzurevi Fiyatlari 4

Devlet Huzurevi Başvuru Şartları Nelerdir?

Devletin sunduğu huzurevi hizmetini alabilmek için bazı şartları sağlamak gereklidir. Bu şartları karşılayan kişiler ücretsiz şekilde huzurevi hizmetini alabilir.

Devlette huzurevine kabul edilmek için şu şartlar sağlanmalıdır:

  • 60 yaş ve üzeri yaşta bulunmak
  • Yeme, içme, tuvalet vb. ihtiyaçları sağlayabilecek bir engeli bulunmamak
  • Ruh sağlığı yerinde olmak
  • Bulaşıcı hastalığa sahip olmamak
  • Herhangi bir uyuşturucu madde veya alkol bağımlısı olmamak
  • Sosyal ya da ekonomik açıdan yoksunluk içinde olduğunu sosyal inceleme raporuyla kanıtlamış olmak

Belirttiğimiz şartları taşıyan kişiler, devletin sağladığı ücretsiz huzurevi hizmetine kabul edilirler.

Devlet Huzurevine Nasıl Başvuru Yapılır?

Huzurevi konusunda en sık devlet huzurevine nasıl başvurulur sorusu soruluyor. Devlette ücretsiz şekilde huzurevinde kalmak isteyen vatandaşlar bu konuda nereye gideceklerini merak ediyor. Şimdi bu konuyu inceleyelim.

Devlet huzurevlerine nasıl başvurulur sorusunun cevabını şöyle verebiliriz:

  • Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı il müdürlüklerine giderek başvuru sağlanabilir.
  • Telefonla başvurmak isteyen vatandaşlar ise ALO 183 hattından başvuru gerçekleştirebilir.

Muhabir: Ömer ARAZ