Ekonomi Gazetesi tarafından Kuşadasıbnda düzenlenen “Dönüşen Liderlik Zirvesi / Ege” programında iş dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi. PwC desteğiyle gerçekleştirilen zirvede, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş da konuşmacı olarak yer aldı.

Ekonomi Gazetesi Yayın Kuruluşu Başkanı Şeref Oğuz moderatörlüğünde gerçekleştirilen “İnovasyonun Dayanıklılığı: Belirsizlik Çağında Yeniden Üretmek” başlıklı oturumda değerlendirmelerde bulunan Maraş, sanayide yaşanan dönüşüm sürecine dikkat çekti.

Baskan Maras Sanayide Yeni Donem Basladi 662637 B9A912

“ÜRETİM ANLAYIŞI DEĞİŞİYOR”

Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) uygulamalarının üretim süreçlerini doğrudan etkilediğini belirten Maraş, işletmelerin artık yeni döneme uyum sağlamak zorunda olduğunu söyledi.

İnovasyonun sadece yeni ürün geliştirmekten ibaret olmadığını vurgulayan Maraş, “Üretim süreçlerini dijitalleştirmek, enerji verimliliğini artırmak, karbon ayak izini yönetmek ve işletmeleri geleceğin rekabet koşullarına hazırlamak artık büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Baskan Maras Sanayide Yeni Donem Basladi 662637 D7Ff45

Kuşadası’nda meyve bolluğu: Fiyatlar düştü, vatandaş fileyi doldurdu
Kuşadası’nda meyve bolluğu: Fiyatlar düştü, vatandaş fileyi doldurdu
İçeriği Görüntüle

AYDIN SANAYİSİNE VURGU

Aydın’ın tarıma dayalı sanayi, gıda, makine, madencilik ve yenilenebilir enerji alanlarında önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Maraş, mevcut gücün daha yüksek katma değere dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Küresel rekabet ortamında dönüşümü yakalayabilen şehirlerin öne çıkacağını belirten Maraş, Anadolu sanayicisinin değişen dünya düzenine uyum sağlayacak güce sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ