Herkese merhaba. Sevgili SES Gazetesi takipçileri hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Bu hafta yine ders niteliğinde bir konu ile karşınızdayım. Bu hafta sizlere pişman olmamak için yapılmaması gereken şeylerden bahsedeceğim.
İnsanların hayatlarını kaybettikten sonra neleri yapıp veya neleri yapamadığı için pişman olmuştur diye bir soru yöneltilse eminim ki bu sorunun cevabı sayfalar dolusu olur. Mesela, evlilik, kaçırdığımız kariyer fırsatları örnek verilebilir. Eğer bir olumlu atmak isterseniz İnsanların yapmış olduğu büyük hataları bilip kendinizi ona göre adımlar atarsanız haliyle olumlu bir adım olur. Günümüzdeki insanoğlunun pişmanlık duymuş olduğu şeyler hemen hemen herkes için vardır. Bu hayatı hangimiz düzgün yaşıyoruz ki…
Sizleri gerçekleştirmiş olduğunuz yanlış evlilikten kurtarmak için geç kalınmış olunsa veya kaçırdığınız kariyer fırsatlarını geri getiremesem bile bu hayat için küçük fakat sizin için gayet faydalı bilgilerden bahsetmek isterim. Bunları yapmazsak pişman olmayabiliriz. Sadece 3 madde fakat yaşantımız için inanılmaz büyük bilgilerdir. Diyeceğim o dur ki yolun bundan sonrasını keşkelerle devam etmek istemiyorsanız kesinlikle bu 3 maddeyi uygulayın.
‘Özür dilemek değil affet beni diye haykırmak istemekmiş pişman olmak. Gerçekten pişman olduğumda anladım’ – Can Yücel
Canım kardeşim sen sen ol kesinlikle sinirliyken karşındakine cevap verme. Anında ortamdan uzaklaş ve kendi kendine kalmalısın. Derin nefes alarak sakinleşebilirsin. Kesinlikle mutluyken söz verme, eğer verirseniz o mutluluğunuza gölge düşerse yine pişman olacak olan sizsiniz ve son olarak üzgünken ve öfkeliyken kesinlikle karar vermeyin.
Bu hayatı yanlış yaşıyorum diyenler olabilir, ama emin olun hiçbir şey için geç değildir. Bu maddeleri çok isteyip te yapamayanlarda olabilir, hayret edin ve başarın.
Kalın sağlıcakla.
Saygılarımla…