Herkese merhaba SES Gazetesi okurları, güzel bir hafta sonundan hepinizi selamlıyorum. Şimdiden hepinizin Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk’ün bize armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100.yılını büyük bir coşkuyla kutluyorum. Bu hafta sizlere yüksek IQ’lu insanların alışkanlıklarından bahsedeceğim.
Zeki insanlar, etraflarında teyit alacakları ve emin olacakları zeki birine ihtiyaç duyarlar. Zeki olmayan insanlar bu onayı dışarıdan alırken, zeki insanların ihtiyaç duyduğu bu kişi sadece kendisidir.
Yüksek mizah zekaları vardır. Bir ortamda fıkra anlatarak insanları güldürmezler. Herkesi anlamayacağı ince zeka espirisi yaparlar.
Gözlem yetenekleri vardır. Zeki insanların hayatlarında keşke diye bir kelime yoktur. Açık fikirlidirler. Dinlediklerinden sadece paylarına düşeni alırlar yani filtrelemeyi bilirler.
Negatife hiç vakitleri yoktur. Çünkü onlar için zaman hep kıymetlidir. Kararlarına daima sahip çıkarlar. İzole olmayı bilirler. Zaman zaman endişelerini kontrol etmekte zorluk çekerler. Yalnızlığı severler. Öğrenmeye açıktırlar.