Eveeeet 31 Mart 2024 yerel seçimleri bitti. Halk tercihini yaptı, halkın teveccühünü alanlar seçilirken, halkta karşılığı olmayanlar sandığa gömüldü. Şimdi bundan sonra olacaklara odaklanıp, geleceği daha iyi inşa edebilmek için çabalamamız gerek. Gerçi daha “İYİ” diye tabiri de sandığa gömüldü. İYİ gibi görünenlerin çokta İYİ olmadığını gördük.

Biz spordan bahsederken içine siyasi argümanlar koyunca “ Spora siyaset bulaştırmayın” diye bize laf atanların da kafalarını gömdükleri kumdan çıkarma vakti gelmiştir. Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyon’u Başkan’ı siyasi hırsları uğruna amatör kulüplerini kaderine terk edince, Aydın’da sporun ne kadar ayak altına düştüğünü kafaları kuma gömülü olduğu için göremediler. Haaaa benim kafam toprağın altında güzel, ben burda memnunum diyorlarsa şunu bilsinler ki bizim gerçek dünyamızda sizin yeriniz yok.

ASKF Başkanı Kasım Payza, zaten siyasi bir figürdü. Bu konudaki sıkıntıları daha önce pek çok defa karşısına çıkmıştı. Ancak ASKF Başkanı olduktan sonra mensubu bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi’nden dışlanan Kasım Payza, Belediye Meclis Üyesi olma hırsına yenik düşerek önce davasını satıp Mehmet Fatih Atay’ın koltuklarının altına sığındı. İYİ Parti’nin önceki oy oranlarına göre listede kendine garanti bir yer de edindi. İYİ Parti teşkilatlarına hizmet etmiş insanlar hiç yerine konularak, Parti’nin anahtarı Fatih Atay’a teslim edildi resmen. Tabi önceliği hiç bir zaman Spor Kulüpleri olmayan, her zaman kendi işlerini yürütebilmek için Belediye Meclisinde bir koltuk sahibi olmak üzere adım atan Kasım Payza partisine ihanet ettiği gibi, temsil ettiği Amatör Spor Kulüplerine de ihanet ederek alenen taraf olmayı seçti. Çünkü Belediye Meclisinde koltuk kapabilmek için son şansı Fatih Atay’dı. 

Spor camiasında herkesin malumudur ki kulüplerin en büyük eksiği tesis. Geçen yıl Kasım Payza MHP üyesi, Fatih Atay’da CHP’li başkan iken Efeler’e bir stadyum yapılması için yetki isteyen Fatih Atay’a destek vermeyen Kasım Payza, o gün ASKF Başkan Yardımcısı yani Amatör Kulüplerin Belediye Meclisindeki temsilcisi, sesi idi. Tabi o zaman siyasi geleceği Amatör Kulüpler’den daha önce gelmiş olan Payza, stadyum konusunda destek vermediği Atay’ın kollarına son çare olarak öyle bir sarıldı ki, resmen ASKF’yi Fatih Atay’ın yan kuruluşu haline getirdi. ASKF Başkanı olarak federasyon bünyesinde olan ve temsil ettiği takımların, Fatih Atay  tarafından linç edilmesine sessiz kalan Payza bu seçim sürecinde tarafsızlığını tamamen yitirmiş ve fiilen olmasa da etik olarak ASKF Başkanlığından istifa etmiştir. Yapılan seçimlerde Fatih Atay Belediye Başkanlığını, Kasım Payza’da meclis üyeliğini kaybetmiştir. Bu saatten sonra alenen taraf olarak ihanet ettiği Amatör Spor Kulüpleri’ni yeni seçilen Belediye Başkanlarının huzurunda temsil edecek yüzü kalmamıştır.

Her türlü siyasi görüşten insanların ortak birleşim noktası olan spor’a siyaseti haddinden fazla alet eden Payza’nın kaybeden başkan olarak kazanan başkanların karşısında itibarı yoktur. Bu dakikadan sonra Kasım Payza ASKF’den elini tamamen çekmeli ve Amatör Spor Kulüplerinin önünü açmalıdır. O koltukta oturduğu her dakika, kendisi gibi spor kulüplerini de kaybetmeye mahkum edecektir. Hakkı gaspedilen kulüplerle zaten arası bozuk olan Payza’nın etrafında ki Fatih Atay şakşakçılarını beslediği kapıda kapanmış, ASKF Başkanlığı Kasım Payza’dan manen düşmüştür. Bakalım Kasım Payza’nın bu gerçeklikle yüzleşmesi ne kadar zaman alacak.