Kıymetli Dostlar, iki cihan güneşi Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in şehrinden herkese selam olsun…
2024 yılı Hac organizasyonunda Sabiha Gökçen 1. Kafile Başkanı olarak Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından görevlendirildim.
9 Mayıs 2024 Perşembe günü İstanbul Harem’den Haremeyn’e isimli programla, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ Hocamızın konuşmaları ve dualarıyla Medine’ye gittik.
174 hacı adayı ve 6 görevli ile 180 kişi, 10-15 yıl önce kayıt olmuş hacı adaylarımızın çoğunlukta olduğu bir kafileyi kutsal topraklara getirmenin hazzı ve mutluluğu içindeyim.
Siz bu yazıyı okurken, biz Medine’de Cuma namazını eda ediyor olacağız.
Yaklaşık bir buçuk ay kadar bu topraklarda, Peygamber Efendimiz’in ayak bastığı topraklarda olacağız. Yudum yudum O güzel insanın hayatını, mücadelesini ve evrensel mesajlarını hacı adaylarımızı aktarmaya çalışacağız.
Medine programında, Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in medfun bulunduğu Mescid-i Nebevi’de 5 vakit namazımızı kılarken, yanı başımızda bulunan mübarek kabrini ziyaret edip, selamlamada bulunacağız. O güzel insana gönderilen selamları ileteceğiz.
Uhut savaşının yapıldığı ve ölüm kalım mücadelesinin verildiği ve İslam tarihinde büyük bir yeri olan Okçular Tepesini terk etmenin getirdiği hüsranı hatırlayacağız.
Yedi Mescitleri, Mescid-i Kıbleteyn’i ve Mescidi Kuba’yı ziyaret edip namaz kılacağız.
İrşat programları düzenleyip hacı adaylarımızın bulunduğumuz mübarek yerler hakkında bilgilendireceğiz.
Kafile Başkanı olarak görev yaptığımız bu güzel günleri siz Ses Gazetesi okuyucularına haftalık yazılar ile aktarmaya çalışacağız.
Rabbim haccımızı, ziyaretlerimizi kabul eylesin.
Gidenlere tekrar, gitmeyenlere yakın zamanda gidebilmeyi nasip eylesin.
Cuma’nın selamı, rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.