Nazilli Belediyespor futbolcularını kutlamak gerekir. Sezon başı olmasına rağmen Ceyhanspor karşısında daha oturaklı daha iştahlı ve daha güvenli bir futbol oynamayı tercih ettiler. Hasan Şermet hoca rakip takımı iyi analiz etmiş olmalı ki, siyah beyazlı futbolcular ayağa ve yerden hızlı oynayarak, ilk on beş dakika haricinde oyunu maç sonuna kadar forse etmesini iyi bildiler. Biraz kapasitelerini zorlayınca da, Nazilli Belediyespor için farka ulaşmak hiçte zor olmadı.
Nazilli Belediyespor bu sezon, geçen hafta ilk maçında deplasman da Fethiyespor’a kaybetmesine karşın, futbol olarak üstün bir oyun ortaya koymuş, ancak bu oyununun karşılığını alamamıştı. Naz naz bu kez misafir takım karşısında maça yüksek tempo da başlamasa da ilerleyen dakikalarda galibiyet hırsıyla mücadele edince, aradığı ve arzuladığı gole yeni golcüsü Muhammet ile bulmayı becererek ilk yarıyı skor olarak önde kapadı. Bu gol Nazilli Belediyespor’un maçı farklı bir skor ile bitirebileceğinin de sinyallerini bizlere hissettirdi.
Maçı izlerken 2. Ligin uzak olmadığını gördüm. Sezona başlarken iyi, tecrübeli ve inanmış bir teknik ekibin olması, futbolcu kadrosunun korunup birkaç ihtiyaç görünen mevkilere takviyeler ile harmanlanması, idmanlarda ki çalışma azmi, bu maçta atılan birbirinden güzel goller, atılan gollerden sonra oluşan sevinç yumakları daha erken olmasına rağmen bende böyle bir izlenim bıraktı. Yeni transferleri ve takıma uyumlarını çok beğendim. Oyuna giren ve çıkanlar hiç birbirini aratmadı. Girenin de çıkanın da takıma katkıları üst düzeydeydi.
Son yıllarda böylesine kanatları iyi kullanan, orta alanda son dakikaya kadar mücadele eden, gol bölgelerinde üretken olabilen, defans blokunda neredeyse hatasız oynayan bir Nazilli Belediyespor görmemiştik. Hazırlık maçları oynayamadan lige başlayan siyah beyazlılar, beraber oynadıkça daha iyi olacaklardır. Zaman içerisinde takım olma ruhunu, başarının örneklerini, onurlarını ve gururlarını bizlere tez zamanda yaşatacaklarından eminim.
Daha erken belki ama geçen sezonlarda yaşanan sıkıntıları yaşamamak ve tedbir almak adına futbolcu kardeşlerimize birkaç uyarım olacak.
- Rehavete yenik düşmeyin.
- Mutlu sona ulaşmak istiyorsanız, stresten uzak durun.
- Her karşılaşmanın oynanmadan kazanılmayacağını unutmayın.
- Teknik heyetin ikazlarını kulak verin, kayıtsız kalmayın.
- Rakiplerinizle oyun alanı içerisinde dalaşmayın. Futbolunuzu oynayın.
- Profesyonelce davranın.
- Kendi öz güveninizi üst seviyede tutun.
- Sizlere güvenen Başkanınıza, yöneticilerinize ve taraftarınıza, saha içerisinde ve dışarısında centilmenlik örneği sergileyerek onurlandırın.
- Hepsinden önemlisi formanızı onurla taşıyın.
Gerisi kendiliğinden gelecektir..