Futbolun dili var mıdır? Kimine göre var, kimine göre yoktur. O yüzden her futbol maçında birçok soru oluşur kafalarda. Nazilli’de Ziraat Türkiye Kupası maçı için Nazilli Belediyespor ve Hacettepe 1945 Spor Kulübü arasında oynanan karşılaşmada bu soruya cevap ararken, lig maçlarındaki futbol dilini Ziraat Türkiye Kupası maçında ne yazık ki göremedik.

Nazilli Belediyespor lig maçlarında mücadele eden futbolcularını tribüne alınca futbolun dilide boğazımıza düğümlendi. Çoğu oyuncusu ilk kez forma giyen siyah beyazlılar kupada kısa kesti. Uzun lig proğramını düşünen Ali Kemal hoca bu kadar yeter demiş olmalı. Ama bu zihniyet kupada hep başarıya alışmış Nazilli taraftarını üzdü de diyebiliriz.
Nazilli Belediyespor’da bir gariplik vardı. Geçen yılların kupada fırtına gibi esen takımın bu sezon kupayı düşünmemesi hem takım reklamı hemde futbolcu vizyonu açısından kötü oldu. Hafta içi mesaisinden dolayı çok az seyircinin izlediği müsabaka tatsız tuzsuz başlayıp öylede bitti. Koskoca bir ilk yarı her iki takımda bitsede gitsek havasında, pozisyonada giremeden soyunma odasının yolunu tuttular. Benim bile uykum geldi. Allah’tan demlediğimiz çayı içince kendime geldim.
Maçla ilgili yazacak çok da öyle aman aman bir durumda olmadı da zaten. İkinci yarı Hacettepe biraz kıpırdandı o kadar. İki kontra topta, günün başarılı ismi Fatih Karslı ile 2 gol bulup kupa serüvenine devam ederken ev sahibi Nazilli Belediyespor Aydın havası yapıp kısa kesti ve kupanın dışında kaldı.
Siyah beyazlı takımda gençler sınıfta kaldı. Ligde yeterince forma şanşı bulamayan oyunculardan kurulu takım kupa maçında Muhammet Tayyip dışında hiç bir varlık gösteremedi. Ne hocalarının gözüne girebildiler ne de bir avuç seyircinin. İnşallah hangi yanlışı ne zaman ve nerede yaptıklarının farkını bu karşılaşmada görmüşlerdir.
Kısaca hangi pas hafızalarda kalıcı, hangi vuruş göz alıcı, sahanın içindeki hareketli ve ölü noktaları görebilen bir virtüözü ve oyun aklını bu karşılaşma için Nazilli Belediyespor’da göremeyince, futbolun dilini bu karşılaşmada çözemedik.