Nazilli Belediyespor Bucaspor 1928 karşısında takım oyununu iyi oynamasına ve iyi mücadele etmesine rağmen, 90 dakika boyunca hücumda etkisiz, savunmada da özellikle kanatlarda çok açık veren bir görüntüdeydi.
Maçın ilk 10 dakikasında her iki takımda temkinli başlamak yerine hızlı oyunu tercih edince oynanan oyun izleyenlere zevk vermeye başladı. Ancak iyi baskı yapan ve top ayağındayken de son derece hareketli Bucaspor 1928 ve Nazilli Belediyespor'un defans yönünden çok zorlandığını gördük.
Orta alandan hücuma geçişlerde Bucaspor 1928'e göre ciddi bir bağlantı sorunu yaşadık. Santrafor Ahmet'in yokluğunda forma şans bulan Cemil'in yanına kimseyi sokamadık. Özellikle Tibet ve Berkant'ın oynadığı kenarlarda çok açık verdik, defansif yönde eksik kaldılar. Bucaspor 1928'in kanat oyuncuları Enes Alıç, Berke Bıyık ve Erhan Çelenk bu ikiliyi çok zorladı ve üstünlük kurdular. 28. Dakikada Furkan Çil'in ayağından çıkan o müthiş uzaktan jeneriklik Bucaspor 1928 golüne kadar açıkçası her iki takımda çok şanslıydı. Golü bulan maçı koparacaktı, öylede oldu zaten.1-0’dan sonra 33. Dakikada Enes Alıç ve 44. Dakikada da İlhan Depe Nazilli Belediyespor kalecisi Ömer'i uzaktan avladılar. İlk yarı ev sahibi 3-0'ın morali ile Nazilli Belediyespor da moralsizliği ile soyunma odasına girdiler.
Nazilli Belediyespor'un hocasından tecrübeli Anıl Taşdemir ve Fahri Yağız ardından Yakup Emre, Onur Hüseyin ve Ekrem Çalışanlar ile ofansif hamleler geldi ve Anıl Taşdemir'in harika asistini Furkan Apaydın klas bir şekilde bitirdi. Nazilli Belediyespor adına tek golün sahibi oldu.
Açıkçası ikinci yarı Nazilli Belediyespor, savunmada da hücumda da beklenenin çok altında bir performans ortaya koydu. Kaleci Ömer yediği 3 uzaktan gollerden sonra bu kez 2 uzaktan şutu gol izni vermezken, 1 kez direk, 2 kez Erhan Çelenk, 2 kez Sefa Yılmaz, 2 kez İlhan Depe, 1 kez Koray Altınay, 1 kez Berke Bıyık, yüzde yüz gol pozisyonlarından faydalanamadılar.
Bu kadar az pozisyon bulduğumuz ve kalemizde sürekli tehlike yaşadığımız böylesine bir karşılaşmadan çok farklı yenilgi ile de dönebilirdik.
Nazilli Belediyespor da Ali Kemal hocanın acilen akan oyunda daha fazla pozisyon üretecek tedbirleri alması gerekiyor. Dün ilk kez siyah beyazlı formayı giyen Cemil ve Fahri Yağız olumsuzdu. Zaman zaman eleştirdiğim Ahmet Gökbayrak'ı bu maçta çok aradık. Nazilli Belediyesporun en iyileri Baran, Ali Karakaya ve Furkan idi. Salih Kavrazlı da zaman zaman yaptığı top kayıplarına rağmen çok çalıştı.
Açıkçası Bucaspor 1928 deplasmanında alınan 2 farklı mağlubiyet bizim için şans, Bucaspor 1928 için mucizeydi.
Bucaspor 1928 çok kaliteli bir takım. Hücumda genç oyuncuları Arda'yı gol atamamasına rağmen çok beğendim. Hızı, adam eksiltmesi, oyun görüşü harika. Furkan Çil harika golünden sonra kayıpları oynadı. Tecrübeli Erhan Çelenk, İlhan Depe, Sefa Yılmaz, Mazlum Demir, Doğancan Otman maçı domine ettiler, tecrübelerini oyunun her saniyesinde sahada gösterdiler. Kısaca biz oyuna değil tecrübeye yenildik.
Bu maç geride kaldı, kazaydı, nazardı diyelim. Umarım, bu maçtan gerekli dersler çıkartılır, haftaya evimizde oynayacağımız Adıyamanspor karşısında burada kaybedilen puanların telafisi, alınacak olan 3 puanla giderilmiş olur.