Mülkiyeti Koçarlı Belediyesi'ne ait çam fıstığı kozalağı kiraya verilecektir Mülkiyeti Koçarlı Belediyesi'ne ait çam fıstığı kozalağı kiraya verilecektir

Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu’nda düzenlenen kermeste tavuklu pilav yiyen 48 öğrenci rahatsızlandı. Hastanelere kaldırılan öğrencilerin zehirlendiği tespit edildi. Tedavilerinin ardından 44 öğrenci taburcu edilirken 4 öğrencinin tedavilerini sürdüğü bildirildi. 

4 ÖĞRENCİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR 


Aydın Valisi Yakup Canbolat, yaşanan olayla ilgili Ses Gazetesi’ne açıklamada bulundu. Vali Canbolat, “Okumuzda yapılan kermesin ardından 48 öğrenci hastaneye kaldırıldı. 4 öğrencimizin tedavileri sürüyor, diğer öğrenciler taburcu oldu. Zehirlenme vakasının neden kaynakladığına ilişkin okuldaki kermeste dağıtılan gıda ürünlerinden numuneler alındı” dedi. 

Canbolatt

KERMESLER DURDURULDU 


İl ve ilçelerde kermeslerin düzenlenmesinin durdurulduğunu belirten Vali Canbolat, “Numuneler alındıktan sonra gerekli adli ve idari işlemler başlayacak. Aydın Valiliği olarak aldığımız kararla ikinci bir duyuruya kadar il ve ilçelerde dahil olmak üzere kermeslerin düzenlenmesini durdurduk. Tedbir amacıyla aldığımız bir karar uymayanlar hakkında işlem yapılacak” diye konuştu.

Muhabir: Kazım Yörükce