Üslup her şeydir, kiminle ne şekilde nasıl konuşacağını öğrenemediysen hiçsin derler.
İşte tamda bu yüzden ilişkimizi bizden çok iletişim şeklimiz yönlendirir. Eşimizle konuşma biçimimiz onu bizden uzaklaştırır ya da her zaman olduğu gibi yakın kalmasını sağlar.
Evlenmeden önceki ilişkimizde birbirimize karşı taşıdığımız hassasiyeti evlendikten sonrada sürdürmek istiyorsak. İletişim dilimiz bunun en büyük sağlayıcısı olacaktır.
Suçlayan, azarlayan, eleştiren bir üslup kullanıldığında o hassasiyet yıpranmaya başlar. Kocanız bu üslubu kullanıyorsa, bunun sizi üzdüğünü ve aranızdaki sıcaklığın zarar görebileceğini hatırlatmak kadının görevidir. Elbette erkekte kurduğu cümle ile eşinin hatırını yıkabileceği hesaba katarak konuşur ise bu hassasiyete karşılıklı olarak emek verilmiş olur.
Günlük hayattaki diyaloglarımıza örnekler verelim.
Örneğin: kadın erkeğe;
Çöpü döker misin? demelidir.
Bunun yerine; çöp tenekesi doldu derse,
Erkek bunu: şu çöpü bir türlü kendi başına akıl edip dökemiyorsun şeklinde anlar.
Ya da;
Bahçeyi temizler misin? Demelidir.
Bahçe pislik içinde derse
Erkek bunu: yine bahçeyi temizlememişsin. Hep ben mi söyleyeceğim şeklinde anlar.
Erkeklerin size;
Bana dırdır etme...
Durmadan benden bir şeyler istiyorsun...
Bana ne yapacağımı söylemekten vazgeç...
Demelerinden bıktıysanız. Aslında bunun nedeni sizin söyleme şeklinizdir. Dolaylı talepler erkeği soğutur. Açık bir dil kullanın. Konuya gereksiz ifadeleri dahil etmeyin. Güzel sözle ile ifade edin. Ve eşinizin sinirleri bir sebepten bozulmuş ise içinden çıkamadığı başka bir durum varsa taleplerinizi o anda dile getirmeyin.
Aynı şekilde dolaylı talepler kadınları da soğutur. Yani erkek, karısı ile birliktelik yaşamak istiyorsa: söyleyeceği sözler, erken yatalım, ben yatıyorum sende gel derken kaşı ile gözü ile ne demeye çalıştığını ima etmekle uğraşmamalı. Kadın danışanlarımdan bu şikayeti çok sık duyuyorum. Bunun yerine: seni özledim, biraz baş başa vakit geçirelim mi gibi ifadeler kullanması kadının hoşuna gidecek sözlerdir.
Aksi takdirde kadın kendisine karşı özen gösterilmediğini, boş zamanın değerlendirildiği bir amaç olarak görür ve istek duymaz.
Kadının eşine sarılmak istemesi, öpmek istemesi yine erkeğin kaba davranışları nedeniyle azalır. Her kadın eşinin kendisine karşı nazik davranışlar içerisinde olduğunu görmek ister. Eşiniz sevgilinizken, onun için arabanın kapısını açıyordunuz. Ama şimdi yapmıyorsunuz. Kadınlarınız davranışlarınızdaki bu gibi değişikliklerin farkında olduğu için erkeklerden biraz uzaklaşıyorlar. İşte o yüzden çocuklar uyuduğunda eşinizi ikna etmek için çabalamak zorunda kalıyorsunuz. Hâlbuki sık sık eşine güzel sözler söyleyen bir koca olursanız bu tip ikna etme çabalarına gitmenize gerek kalmaz. Kadınlarda eşine karşı aynı şekilde yakın olmak isteyecektir.
Bu konuda beni takdir ettiğin için teşekkür ederim. Senden böyle güzel sözler duymak beni daha da cesaretlendiriyor. Diyen bir eş olmanızı tavsiye ederim. Hanımlar kullandığınız sözcükler ilişkinizi şekillendiren en önemli sihirdir. Bu bilgileri tıpkı bir ilişki koçu ya da uzmanıymışsınız gibi eşinize anlatabilirsiniz. Hepiniz kendi ilişkinizin uzmanı olabilir ve onu iyileştirebilirsiniz. Bu konudaki tüm bilgileri sizinle paylaşmaya devam edeceğim.
❤️ İş hayatında başarılı olmanın tek sırrı yalnızca çok çalışmak değildir. Eşiniz tarafından sevilen biri olmanız. İş hayatınızda özgüvenli ve mutlu bir insan olarak kendinizi yansıtmanızı sağlar. Yaşam enerjiniz sayesinde insanları kendinize daha çok çekebilirsiniz. Bilirsiniz ki her şeyden şikayet eden, kolay pes eden ve somurtanları kimse sevmez.
❤️ Kadın sevilmediğini, beğenilmediğini hissettiğinde, erkeğin her davranışını eleştiren memnuniyetsiz biri haline gelir. Yani beyler; eşinize ne kadar güzel olduğunu söylediğiniz sürece, marketten aldığınız yumurta için bile size teşekkür eden bir kadınla evli olursunuz. Eş ile uyum içinde olabilmek hem kadının, hem erkeğin evlilikten keyif almasını sağlar.
❤️ Kadının ilişkide en önemli ihtiyacı: sevgi ilgi ve değerini görmektir, anlaşılmak ve konuşurken dinlenmesidir. Ve Erkeğine ilişkide kendi ihtiyacı olanları sunmak gibi bir hataya düşer. Erkekler kadınlardan farklıdır. Bir erkeğin ilişkide en temel duygusal ihtiyacı; kadınlarınki gibi sevgi ve ilgiden ziyade kendisine duyulan güvendir. Yalnızca sadakatine duyulacak bir güven değil. Kararlarına, yaptıklarına ve yapacaklarına karşı duyulan güven ve bu güveni ortaya koyarken takdir etmeniz erkeği kadına daha çok yaklaştıracaktır.
Sevgiyle kalın…