Nazilli’de çocuklara özel Mobil Oyun Otobüsü mahalle mahalle geziyor
Nazilli’de çocuklara özel Mobil Oyun Otobüsü mahalle mahalle geziyor
İçeriği Görüntüle

Aydın il genelini kapsayan eğitimlerin 12’nci ve son durağı olan Aydın’ın Karacasu ilçesinde üreticilerle bir araya gelindi. Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Aydın incirinde üretim kalitesinin artırılmasının hedeflendiği programda, Karacasu’nun üretim gücü de rakamlarla ortaya kondu. İlçede 12 bin 970 dekar alanda üretim yapılırken, 208 bin ağaç varlığı ile yıllık 3 bin 886 tonluk rekolteye katkı sağlandığı kaydedildi.

Ab Tescilli Aydin Inciri Icin Ureticiye Son Egitim Karacasuda Verildi 1E231Ea021C95225D482356563Aa9A89

Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Temiz, modern tarım tekniklerinin sahadaki üreticiyle buluşmasının önemine dikkat çekti. Geleneksel üretim tecrübesi ile bilimsel yöntemlerin birleşmesinin verim ve kaliteyi artıracağını vurgulayan Temiz, Karacasu’da gerçekleştirilen destekleri de paylaştı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) destekleriyle bin adet Sarılop incir fidanının üreticilerle buluşturulduğu belirtildi. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı, Ege İhracatçı Birlikleri ve üreticilerin katkılarıyla ilçede 550 adet incir kurutma kereveti dağıtımı yapıldı.

Ab Tescilli Aydin Inciri Icin Ureticiye Son Egitim Karacasuda Verildi A844Aa6C6B7C2Fcbf4696E1A53Face5F

Eğitimlerde üreticilere; verimi artıran budama teknikleri, doğru fidan seçimi, aflatoksin ve okratoksin oluşumunu önleyen kurutma yöntemleri ile ürün kalitesini koruyan modern muhafaza şartları hakkında bilgi verildi.

Yetkililer, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün öncülüğünde yürütülen çalışmaların, üreticinin refahını artırmak ve Aydın tarımını daha ileriye taşımak amacıyla aralıksız sürdürüleceğini ifade etti.

Ab Tescilli Aydin Inciri Icin Ureticiye Son Egitim Karacasuda Verildi 0850B4C07Ff39C599Ca76F3Fe1721123

Kaynak: HABER MERKEZİ