Hurmanın sağlığa faydaları nelerdir?
Kadriye Akyağcı
Merhaba değerli Ses Gazetesi okurları; bu haftaki yazımda 11 ayın sultanı Ramazan bitmeden sahur ve iftar sofralarımızın vazgeçilmez meyvesi olan ‘’hurmanın faydalarından’’ sizlere bahsetmek istiyorum.
Medine, medjul, amber gibi birçok farklı çeşide sahip olan ve özellikle Ortadoğu bölgesinde yetiştirilen hurma;
· Potasyum, kalsiyum, magnezyum, bakır, manganez gibi mineralleri ve A, B1, B2, B6, C vitamini gibi vitaminleri içermektedir.
· Zengin lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin dengeli bir şekilde çalışmasını sağlar.
· İçeriğindeki yüksek antioksidanlar sayesinde ise vücudumuzu enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı korur.
· Ayrıca beta-karoten içeriği sayesinde hafıza, beyin ve göz sağlığı içinde önemli bir besindir.
· Anne sütünü arttırıcı özelliği de sahiptir.
1 porsiyon meyve alternatifi olarak 2 – 3 adet küçük boy hurma tercih edebilirsiniz.
Yorumlar
Trend Haberler
58 yıllık tarih sona erdi: Nazillispor ligden çekildi
Eski aracı olan yaşadı! Hurda teşviki meclis’te: ÖTV’siz sıfır otomobil bombası
Karacasu’da korkunç olay: Bahçede düşen adam yaşam savaşı veriyor
Aydınlılar dikkat: Meteoroloji'den uyardı, 1 hafta boyunca sürecek
Nazilli’de kahreden olay: Zeytin toplarken düşen adamın durumu ağır
Aydın’da hastane önünde linç girişimi
Aydın'da camiye yıldırım düştü
Son 13 Gün: Kredi kartında bu paralar silinebilir
Asgari ücret süreci bu yıl farklı işleyecek: Gözler üçüncü toplantıda!
Sadettin Saran'ın akıbeti belli oldu
Resmi İlanlar