Son günlerde Aydın spor kamuoyunu en çok meşgul eden konu EFELER 09 SFK’nın durumu. 31 Mart Yerel Seçimlerinin sonucunda Efeler Belediye Başkan’ı Mehmet Fatih Atay’ın seçimi kaybetmesinden hemen sonra, hatta yeni seçilen Başkan Anıl Yetişkin mazbatasını bile almadan ortalık çalkalanmaya başladı. Daha oyların sayımı bitmeden gece yarısı operasyonu ile Efeler 09 SFK’nın kullandığı ve Efeler Belediyesi’ne ait tesisleri boşaltması belki de bu takım üzerinde bu kadar spekülasyon oluşmasını tetikleyen en önemli faktördü. Bence çok anlamsızca yapılan bu hareket bu gidişatı hazırladı. Tesis Belediye’nin tesisiydi kullanan takımsa Belediye’nin değildi. Ancak dediğim gibi resmi olmayan sonuçlar bile açıklanmadan yangından mal kaçırır gibi tesisin boşaltılması akıllarda soru işaretlerini bıraktı.

Kafalar şurada karışıyor, bu takım bu tesislerde kuralsız bir şekilde mi duruyordu? Henüz resmen göreve başlamadan Anıl Yetişkin’in takımı o gece tesislerden attığını düşünecek ve bu saçmalığa inanacak insanlar var bu şehirde. Hele bir de sanki yeni başkan tarafından Efeler 09 SFK takımı zulme uğruyormuş gibi yapılan yorumlar o kadar komik ki. Bu tesisleri bu takıma açan kişi halkın teveccühü ile seçimleri kaybetti. Yeni gelen başkanlar oturulup konuşulup takımın en azından sezonu bu tesislerde tamamlaması konusunda anlaşılabilirdi. Ama nedense devrik başkan takımını tesislerden kaçarcasına çıkardı. Bu tutarsız tavırlar zaten devrik bir başkan olmasına sebebiyet ver di de neyse.

Sonuç itibarı ile Efeler 09 SFK satılacak söylentileri peşi sıra geliverdi. Eee bu söylentiler kafaları daha da karıştırdı çünkü pek çok kişi bu takımı Belediye’nin takımı olarak biliyordu. Böyle olunca daha koltuğuna oturur oturmaz Anıl Başkan’a sorulan ilk sorulardan biri de “Efeler 09 SFK ne olacak?” sorusu oldu. Başkan net bir şekilde takımın belediye ile ilişkisinin bulunmadığını söyledi.

Ardından oluşan satılacak mı, halka mı bırakılacak söylemleri durumu başka bir boyuta taşıdı. Net olan bir şey var ki bu takım Gençlik Spor’a bağlı profesyonel bir takım. Yönetimi kongre ile oluşuyor. Satılıp satılmayacağı ile ilgili polemiklerin nerden ve neden doğduğu konusundaki fikirlerimi bir sonraki yazımda paylaşacağım. Takımın kime ait olduğu sorusunun cevabı aslında çok net belli. Belli olmayan şey bundan sonra kime ait olacağı. Yaygaranın kopma sebebi de bence tamda bu.