Serginin açılış törenine; Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, İlçe Müftüsü Refik Ali Demirel, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, AK Parti Didim İlçe Başkan Yardımcıları Erkin Erdem ve Ulaş Kıray, Belediye Meclis Üyeleri Hicran İzmit ve Zülfikar Sivrioğlu, Didim HEM Müdürü Oktay Doğanlı, şube müdürleri, usta öğreticiler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Didim HEM Müdürü Oktay Doğanlı yaptı.

Konuşmasında halk eğitimin önemine vurgu yapan HEM Müdürü Oktay Doğanlı, şu ifadeleri kullandı: "Halk eğitim, sadece dört duvar arasında yapılan bir eğitim değil; beşiğin eşiğinden mezarın eşiğine kadar süren, hayatın ta kendisine dokunan bir yolculuktur. Bizler Didim'de bu yıl da yediden yetmişe her vatandaşımıza dokunmaya, onların içindeki yeteneği, azmi ve üretim gücünü ortaya çıkarmaya gayret ettik. Bugün burada açılışını yaptığımız sergi; kursiyerlerin sabrının, usta öğreticilerin fedakarlığının ve Didim halkının öğrenme aşkının somut birer kanıtıdır."
"178 KURSTA 3632 KURSİYERE EĞİTİM"
Müdür Doğanlı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına ait başarı tablosunu da rakamlarla paylaştı. İlçe genelinde 95 genel, 83 mesleki ve 8 okuma-yazma olmak üzere toplam 178 kurs açıldığını belirten Doğanlı, bu kurslardan 3 bin 632 kursiyerin faydalandığını ifade etti. Ayrıca, "Aile Okulu" eğitimleri kapsamında da 162 anne ve babaya ulaşıldığını sözlerine ekledi.

"İSTİHDAMA KATKI"
Didim HEM'in ilçedeki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yürüttüğü ortak projeler, yerel istihdama da büyük katkı sağladı:
"129 KURSİYER ASÇISI "
Mutfak Akademisi ile İstihdam: Ticaret Odası iş birliğiyle GEKA SOGEP projesi kapsamında ilçeye kazandırılan Halk Eğitim Mutfak Akademisi’nde, Eylül 2025 - Haziran 2026 döneminde 129 kursiyer aşçı yardımcılığı ve pastacılık eğitimi aldı. Mezun olan kursiyerler otellerde istihdam edilmek üzere Ticaret Odası’na yönlendirildi. İstihdam Odaklı Kurslar: Havuz suyu operatörlüğü, kantin işletmeciliği, katı-sıvı yakıt kalorifer ateşleyicisi, pastacılık ve aşçı yardımcılığı alanlarında toplam 304 kursiyere eğitim verilerek iş hayatına atılmaları sağlandı.
"KURSLARLA İLGİLİ BİLGİLENDİRDİ "
Diğer Kurumlarla Ortak Çalışmalar: Didim Belediyesi DİGEM bünyesinde okuma-yazma ve İngilizce kursları; Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ebru, kadın üst giyimi ve seramik kursları; Tarım ve Orman Müdürlüğü ile zeytin yetiştiriciliği eğitimi; Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle sağlık personeline işaret dili eğitimi ile kanser bilgilendirme seminerleri; Sosyal Hizmet Merkezi ile de Aile Eğitimi Programları başarıyla uygulandı. DİTAP iş birliğiyle ise otellerde hijyen, yangın ve havuz suyu operatörlüğü eğitimleri verildi.
"TEŞEKKÜR MESAJI "
Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Doğanlı, "Bizlere her türlü desteği veren başta Kaymakamımız Mesut Çoban'a, DİGEM'deki derslikler ve Mutfak Akademisi bahçe düzenlemesi için Belediye Başkanımız Hatice Gençay’a, Mutfak Akademisi projesindeki katkılarından dolayı Ticaret Odası Başkanımız Hilmi Erbaş'a ve tüm paydaşlarımıza yürekten teşekkür ederim" dedi.
Renkli Gösteriler ve Stand Ziyaretleri
Konuşmaların ardından sahne alan halk oyunları ekibinin gösterisi ve kursiyerlerin sergilediği müzikli etkinlikler izleyicilerden büyük alkış aldı. Etkinlik, protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle devam etti. Açılışın ardından davetliler stantları tek tek gezerek usta öğretici ve kursiyerlerden ürünler hakkında bilgi aldı.



