Kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler, öğrencilerin sosyal etkileşimlerini artırmayı, üniversite aidiyet duygularını güçlendirmeyi ve çok yönlü gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan festivalin merkez kampüs 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem, Prof. Dr. Erkan Salan ve Prof. Dr. Cengiz Özarslan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu’nun yanı sıra enstitü müdürleri, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Nazilli’de hayvanlar aşılanıyor: Hedef 38 bin aşı Nazilli’de hayvanlar aşılanıyor: Hedef 38 bin aşı

ADRENALİN TAVAN YAPTI

ADÜ Merkezi Derslikler Binası önünden başlayan kortej yürüyüşü, coşkulu bir katılım eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na kadar devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, ADÜ Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenen halk oyunları gösterisi izleyicilerden büyük beğeni toplarken; Motosiklet Topluluğunun 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndaki “Akrobasi Gösterisi” izleyicilere adrenalin dolu anlar yaşattı.

HAFTA BOYU DEVAM EDECEK

Öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra kültürel ve sosyal yönden gelişimlerine de büyük önem verdiklerini belirterek, bu tür etkinliklerin üniversite yaşamına katkı sunduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, hafta boyu devam edecek olan 28. ADÜFEST Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri’nin hayırlı olmasını temenni etti.

DOLU DİZGİN PROGRAM

12-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek şenliklerin ilk gününde, farklı öğrenci toplulukları ve iş birliği yapılan kurumlar tarafından gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festivalin ilerleyen günlerinde de renkli ve zengin içerikli programlar ile katılımcılara dolu bir program sunulmaya devam edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ