Yabancı dizi severlerin merakla beklediği Ripley adlı mini dizi, 4 Nisan 2024 Perşembe günü Netflix’te izleyiciyle buluştu. Ripley oyuncuları ile dikkat çeken bir dizi olmakla birlikte, konusuyla da oldukça merak ediliyor. Dizi severlerin sıklıkla araştırdığı Ripley dizi konusu nedir sorusunu yanıtladık…

Ripley Dizi Konusu Nedir?

Ripley dizi konusu itibarıyla, 1960 Amerika’sında yaşayan bir dolandırıcının hikayesidir. Gerilim ve polisiye türündeki dizi ana karakter Tom Ripley’i merkeze almaktadır. Tom Ripley ise 1960’lı yıllarda New York’ta yaşayan bir dolandırıcıdır. Ancak Ripley sadece dolandırıcı değil, aynı zamanda sosyopat bir katildir.

Zengin bir adam tarafından işe alınan Ripley’in amacı, bu adamın oğlunu İtalya'dan dönmeye ikna etmektir. Ancak Tom Ripley’in Dickie Greenleaf karakterinin hayatına girmesi, işleri oldukça karmaşık bir hale sokmaktadır. Bu kapsamda hikaye; aldatma, dolandırıcılık ve cinayete doğru evrilmeye başlar.

Dickie Greenleaf'in hayatına dahil olduktan sonra Ripley’in amacı, onun kimliğini çalmak olmuştur. Ancak bu esnada Dickie'nin arkadaşı Marge ile tanışır. Ripley’in Marge ile karşılaşması, dizide karmaşık bir ilişki ağı yaratır. Bu üç ismin ilişkisi ise aslında Ripley dizi konusunu ortaya çıkartmaktadır.

Ripley Dizi Konusu 3

Ripley Dizisinin Oyuncuları Kim?

Ripley dizisinin konusu nedir sorusuna cevap verdikten sonra, dizide yer alan oyuncuları inceleyelim…

Alanında oldukça başarılı olan sanatçıları bir araya toplayan Netflix mini dizisi oyuncularıyla da sıklıkla araştırılmaktadır.

Ripley dizisi oyuncuları kim sorusunun cevabı ise, aşağıdaki gibidir:

  • Andrew Scott (Tom Ripley)
  • Johnny Flynn (Dickie Greenleaf)
  • Dakota Fanning (Marge Sherwood))
  • Pasquale Esposito (Pucci)

Ripley Dizi Konusu 4

Andrew Scott Kimdir?

Ripley dizi konusunu yanında elbette başrol oyuncusu da merak ediliyor. Ünlü oyuncu Andrew Scott kimdir tanıyalım…

Andrew Scott 1976 yılında Dublin’de dünyaya gelmiş, İrlandalı bir aktördür. Tiyaroya ilgisi çocuk yaşta başlayan Andrew Scott, Rathfarnham'daki Ann Kavanagh Genç Halk Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi almıştır.

Kan Çiçekleri'nin Baran'ı Barış Baktaş Kimdir? Kaç Yaşında? Evli Mi? Kan Çiçekleri'nin Baran'ı Barış Baktaş Kimdir? Kaç Yaşında? Evli Mi?

İrlanda’nın yerel televizyonlarında reklamlarla adını duyurmaya başlayan Scott, 17 yaşındayken ilk filminde oynamıştır. Kariyerinin ilk filminde başrolü kapmış olan başarılı aktör, Korea filmiyle oyunculuğa adım atmıştır.

Eğitimine devam etmek isteyen Andrew Scott, Trinity College Dublin'de drama eğitimi almaya başlamıştır. Ancak bu eğitimi yarıda bırakmış, 22 yaşında Londra'ya taşınmıştır. Band of Brothers dizisinde yer aldıktan sonra adından söz ettirmeyi başaran ünlü isim, 1998 yılında Bağımsız Yaşam Ruhu Sanat Ödülleri'nde ‘Yılın Erkek Oyuncusu Ödülünü’ kazanmıştır.

Kariyerine hızla devam eden başarılı aktör, 2006 yılında The Vertical Hour'da yer almıştır. 2008 yılına geldiğimizde ise, HBO bünyesindeki mini dizi John Adams' kadrosuna dahil olmuştur. Andrew Scott bu kapsamda, Albay William Smith olarak karşımıza çıkmıştır.

Oynadığı rollerdeki başarısıyla ünü git gide artan Andrew Scott, oldukça popüler olan Sherlock dizisinde Sherlock Holmes'un düşmanı olarak yer almıştır. Sherlock Holmes’un düşmanı Jim Moriarty karakteri ile tanınan Andrew Scott, bu rolünden sonra dünyaca ünlü bir isme dönüşmüştür.

Andrew Scott televizyon ve sinemanın yanı sıra, çeşitli sanat dallarında da aktif bir şekilde boy göstermiştir. Bu kapsamda Leonardo DiCaprio’nun ünlü filmi Muhteşem Gatsby ile Ulysses filminin radyo oyunlarında ve sesli kitaplarında yer almıştır.

Andrew Scott 2019 yılında ise, bir BBC dizisi olan Fleabag'in ikinci sezonuna dahil olmuştur. Bu dizide ünlü isim, The Hot Priest'e hayat vermiştir. Andrew Scott bu dizideki rolüyle ‘Altın Küre’nin En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’ne aday gösterilmiş, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Eleştirmenler Seçimi Televizyon Ödülü’nü kazanmıştır.

Kariyeri boyunca birçok ünlü ve başarılı yapımda yer almış olan Andrew Scott, günümüzde Ripley adlı internet dizisiyle karşımıza çıkmaktadır. Ripley Andrew Scott’ı başrol yaptığı için, yabancı dizi severlerin dikkatini daha yayınlanmadan çekmeyi başarmıştır.

Ripley Dizi Konusu 1

Ripley Hangi Platformda Yayınlanıyor?

Başarılı oyuncu Andrew Scott’ın başrolde olduğu dizi Ripley, hangi platformda yayınladığı konusunda da oldukça merak edilmektedir. 4 Nisan 2024 günü dizi severlerle buluşan Ripley Netflix adlı dizi- film platformunda yayınlanmaktadır.

Ripley dizi konusunu ve başarılı oyuncu Andrew Scott’ın dizideki performansını merak edenler, Netflix’te yer alan polisiye- gerilim kategoriyle diziye ulaşabilmektedir.

Ripley Uyarlama Mı?

Andrew Scott’ın seri katil rolüyle yer aldığı dizi Ripley, orijinal olup olmadığı konusunda da oldukça merak edilmektedir. Ripley adlı Netflix dizisi, ünlü yazar Patricia Highsmith'in The Talented Mr. Ripley (Yetenekli Bay Ripley) adlı psikolojik gerilim romanından uyarlanmıştır.

Ancak bu roman 1999 yılında Anthony Minghella tarafından, aynı isimle sinemaya uyarlanmıştır. Dünyaca ünlü kült bir film haline gelen yapım, günümüzde mini dizi olarak Netflix’te yayınlanmaktadır.

Muhabir: Ömer ARAZ