Aydın SES Gazetesi'nden Mehmet Kavas'ın haberine göre, Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Halil Cihangir, bisiklet tutkusuyla dikkat çekiyor. Kamudan emekli olan 74 yaşındaki Cihangir, çocukluk yıllarından itibaren bisiklet kullanmaktan vazgeçmedi. Bisiklete olan ilgisini, tutkuya dönüştüren Cihangir, 64 yıldır aralıksız bisiklet kullanıyor.
“ARABA KULLANMIYORUM”
Ulaşım aracı olarak bisikleti kullanan Cihangir, “1962 yılından bu bisiklet kullanıyorum. Çocukluk yıllarımda bisikletle tanıştım. Kullandıkça bisiklete olan ilgim arttı. Böylelikle bende bisiklet tutkusu oluştu. Tabir-i caizse her yere bisikletle gidiyorum. Ayda ortalama bisikletle 500 kilometre yol kat ediyorum. Araba kullanmıyorum. 2022 yılına kadar şehirlerarası turlara katılıyordum.” diye konuştu.

“BİSİKLET BİNSİNLER, SAĞLIKLI KALSINLAR”
Bisiklet binmeyi çok sevdiğini vurgulayan Cihangir, “Bisiklete binmemin bana kazandırdığı çok şey var. Sağlıklı bir birey olmam konusunda bisiklet binmemin önemli bir katkısı var. İmkanım elverdiği sürece bisiklet kullanmaya devam edeceğim. Gençlere de bisiklet kullanmaları konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Bisiklete binsinler, sağlıklı kalsınlar.” ifadelerini kullandı.




