Merhaba arkadaşlar. Bu hafta sizlere teknolojinin zirvesindeki bir markanın geliştirdiği bir kitten bahsedeceğim. Nedir bu NVIDIA’dan Jetson Nano 2GB dediğinizi duyar gibiyim.
NVIDIA’dan Jetson Nano 2GB bir Robotik ve Yapay Zeka geliştirme kiti olup yeni tek kartlı bilgisayardır. NVIDIA, yeni tek kartlı bilgisayarı Jetson Nano 2GB'yi duyurarak yepyeni bir yeniliğe imza attı.
PEKİ NE İŞE YARIYOR BU KART?
Ekran kartı sektörünün zirvesinde olan NVIDIA, zaman zaman tek kartlı bilgisayarlarla da bir yeniliğe imza atıyor. Adı "Jetson” olarak adlandırılan bu tek kartlı bilgisayarlar, robotik ya da yapay zeka üzerine çalışmalarını sürdüren kişilerin çalışmalarında yardımcı oluyor. Şirket şimdiyse bu bilgisayarlarına bir yenisini ekledi. "Jetson Nano 2GB" olarak isimlendirilen bilgisayar, uygun fiyatıyla dikkat çekecek gibi görünüyor.
Jetson Nano 2GB, Arduino ve Raspberry Pi gibi ürünlerin alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. NVIDIA'ya göre bu ürün, özellikle de robotik kodlama ve yapay zeka sistemlerini öğrenmek isteyen tüketiciler için oldukça ideal. Linux tabanlı bilgisayar, CUDA-X yazılımı ve yardımcı araçlarıyla çok sayıda projenin prototipinin oluşturulabilmesini sağlayabilir gibi görünüyor.
Jetson Nano 2GB özelliklerine bir göz atalım; ARM A57 işlemcisini kullanıyor. 1.43 GHz hıza sahip işlemci, 128 çekirdekli Maxwell GPU ve DDR4 yapılı 2 GB RAM ile destekleniyor. Ayrıca bu tek kartlı bilgisayar, bir adet microSD, bir adet USB Type-A 3.0, iki adet USB Type-A 2.0, bir adet HDMI, bir adet Ethernet, bir adet CSI-2 kamera, bir adet USB Type-C (güç kaynağı için) ve 40 PIN içeren giriş-çıkış konektörüne sahip.
Ekim ayının sonuna gelmeden teslim edilmeye başlanması beklenen Jetson Nano 2GB'nin fiyatı ise 59 dolar olarak satışa sunulacaktır.