Koçarlı’ya bağlı Haydarlı Mahallesi’nde yaklaşık 90 dönüm buğday ekili arazisi bulunan Mahalle Muhtarı Süreyya Çıblak’ın tarlasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevlere, Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri hızlı şekilde müdahale etti. Ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürülürken, hasadı yaklaşan yaklaşık 40 dönümlük buğday ekili alan zarar gördü. Yangında önemli ölçüde ürün kaybı yaşayan Çıblak’ı, tarlasının TARSİM sigortasının bulunması bir nebze olsun rahatlattı.

Kocarlili Ureticinin Emegi Kul Etti 666652 B35051

GÜNEŞ İNCELEDİ

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş de yangının ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Süreyya Çıblak’a geçmiş olsun dileklerini ileten Güneş, hasat döneminde yangın riskine karşı vatandaşları ve sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.

Kocarlili Ureticinin Emegi Kul Etti 666652 79432E

“EMEĞİMİZ KÜL OLMASIN”

Yaz sıcakları ve rüzgârın etkisiyle küçük bir kıvılcımın bile telafisi mümkün olmayan yangınlara neden olabileceğini belirten Başkan Güneş, “Araçlardan dışarıya sigara izmariti atmayın. Kurumuş otlar çok hızlı şekilde alev alabilir. Tarla kenarlarında, yol boylarında ve açık alanlarda kesinlikle ateş yakmayın. Hasat sonrası anız yakmak hem toprağa zarar verir hem de çevredeki tarım arazilerini tehlikeye atar. Yol kenarlarına bırakılan cam şişeler, güneş ışınlarını odaklayarak yangın çıkmasına neden olabilir. Herhangi bir duman veya yangın başlangıcı gördüğünüzde ise vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayın. Unutmayalım; koruduğumuz her tarla milli servetimiz, çiftçimizin alın teridir” ifadelerini kullandı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü personeli dayanışma etkinliğinde buluştu
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü personeli dayanışma etkinliğinde buluştu
İçeriği Görüntüle

Kocarlili Ureticinin Emegi Kul Etti 666652 784Ae0

Muhabir: EMRAH DİNÇER