Koçarlı Belediye Meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Arıcı, belediye şirketlerinde 2024 yılından sonra personel alınıp alınmadığı ve alınmışsa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin alınıp alınmadığı yönündeki CİMER şikayetine değindi.

“Aramızda olan bir şahsın yapmış olduğu bir CİMER şikayeti var. Bu içimizden yapılan bir şikayet” diyen Arıcı, isim vermese de AK Parti Meclis Grubu’na yönelik konuştu. Göreve geldiğinde personel sayısını 201’den 131’e düşürdüğünü belirten Arıcı, personel gider oranının bütçede yüzde 58’e ulaştığını söyledi.

“50’YE YAKIN PERSONELİN İŞTEN ÇIKMASI GEREKİYOR”

Personel giderlerindeki artış nedeniyle belediyenin gelir kaybı yaşadığını ifade eden Arıcı, “Bütçemize göre şimdi personel sayımız yüzde 58’de. Yüzde 40’ını aşmış durumdayız ve bunun yüzde 18’lik kısmı da gelir kaybı olarak bize yansıyor. Biz bu işlemi yapmıştık ve bunun bedelini ödeyecektik. Ancak yapılan CİMER şikayeti nedeniyle artık bunu ödeme şansımız kalmadı. Çünkü personel çıkarmamız gerekiyor. Bugüne kadar işçi çıkarmamak için personellerimizi, kendim de dahil olmak üzere, ücretsiz izne çıkarmıştık. Eğer bu işçileri çıkartırsam bunun vebali bu şikayeti yapan arkadaşındır. Yapılan bu şikayet sonrası 50’ye yakın personelin işten çıkarılması gerekiyor” dedi.

“SİYASİ ZARAR BANA DEĞİL, PERSONELLERE VERİLİYOR”

Meclis üyelerine seslenen Arıcı, yapılan şikayetlerin belediye çalışanlarına zarar verdiğini savundu. Arıcı, “Sayın meclis üyeleri, siyaseten bana zarar vermek istiyorsunuz ama inanın bana, bazen yaptığınız şikayetler ve önergeler bana zarar vermiyor. Ben o zararların altından kalkarım, maddi olarak da karşılarım. Ancak burada personellere zarar veriyorsunuz. Sizden ricam, bunu yapmayın” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine AK Parti Meclis Üyesi Necmi Çıblak, “Başkanım, biz meclis üyeleri olarak böyle bir şikayette bulunmadık. Siz meclis üyelerini işaret ettiğiniz için bunu söyleme gereği duydum” ifadelerini kullandı.

Kocarli Belediyesi 50 Personeli Isten Cikaracak 666637 04F408

Nazilli’de yol yenileme çalışmaları sürüyor
Nazilli’de yol yenileme çalışmaları sürüyor
İçeriği Görüntüle

“KAMU ZARARINI BİRLİKTE ÖDEYECEĞİZ”

Fazla personel istihdamından doğabilecek kamu zararına da değinen Başkan Arıcı, Çıblak’a yönelik “Senin yapmadığını ben adım gibi biliyorum. Sen zaten bunu bilmezsin ama bunu bilen bir arkadaş var. İnşallah sizden biri değildir de dışarıdandır. Buradan bir kamu zararı çıkacaksa, bunu ben ve meclis üyelerimiz birlikte ödeyeceğiz. Bununla ilgili hiçbir problem yok” şeklinde konuştu.

“BİZDE EN DÜŞÜK MAAŞ 50 BİN LİRA”

Toplantıda, belediyenin personel maaşlarını ödeyemediği yönündeki iddialar da gündeme geldi. Arıcı, belediyede en düşük maaşın 50 bin lira olduğunu belirterek, “Herkes bize maaşları ödeyemiyorsunuz diyor. Bizde en düşük maaş 50 bin lira. Asgari ücret 28 bin lira. Biz zaten asgari ücretin üzerinde maaş ödüyoruz. Bu açıdan bakıldığında maaşları ödemiş sayılırız” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN ‘İSTİHDAM’ VURGUSU

Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Memduh Bircan ise istihdamın önemine dikkat çekerek, “Mühim olan milletin çalışması. Üç kişiye ekmek verebilirsek daha iyi olur” dedi.

Kimsenin işsiz kalmasını istemediğini ifade eden Arıcı, personellerin işten çıkarılmaması için bir aylık ücretsiz izin uygulamasına gittiklerini tekrarlayarak, ancak CİMER şikayetinin ardından ellerinin kollarının bağlandığını söyledi.
“Biz aynı geminin içindeyiz” diyen Arıcı, CİMER’den gelen şikayetleri uygulamaması halinde hakkında görevi kötüye kullanma suçlamasıyla kendisine dava açılabileceğine işaret etti. Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Recep Karatosun da, “Bazı konularda burada tartışıyoruz ama hiçbir zaman belediye çalışanlarının zarar göreceği bir şey yapmadık” ifadelerini kullandı.

Memduh Bircan’ın, “Keşke imkanımız olsa da daha fazla kişiyi işe alabilsek” sözlerinin ardından toplantı sona erdi.

Muhabir: EMRAH DİNÇER