TRT 1'in yeni tarihi dizisi Kara Ağaç Destanı, yayınlanan bölümleriyle ilgi odağı olmayı başardı. Yönetmenliğini Ufuk Hakan Eren'in, yapımcılığını Hasan Karul'un üstlendiği dizi hem konusu hem de oyuncu kadrosuyla adından söz ettiriyor.

Peki, Kara Ağaç Destanı dizi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Bu soruların cevaplarını sizler için derledik...

Kara Agac Destani Dizi Konusu 3

Kara Ağaç Destanı Dizisi Konusu Nedir?

Tanıtım fragmanının yayınlanmasının ardından seyirciler tarafından Kara Ağaç Destanı dizi konusu ve hangi dönemde geçtiği merak edildi.

Tanıtımda verilen "Firavun’un evinde Musa var artık..." sözleri dizinin konusu hakkında ipucu veriyor. Dizi, 1970'li yıllarda geçen bir toprak hikâyesinden yola çıkarak feodalite, sınıf ayrımı ve aile kavramlarını odağına alıyor.

Dizide karakterlerin hikâyesinden bahsedilirken geçmişe yapılan yolculuklarda toplumsal olaylara değiniliyor. Karakterler yapılan bu yolcukluklarda geçmişle yüzleşme imkânı buluyor.

Kara Agac Destani Dizi Konusu 2

Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Kimlerdir?

Kara Ağaç Destanı dizi konusunun yanında zengin oyuncu kadrosuyla da göz dolduruyor. Dizinin başrollerini Olgun Şimşek, Emre Kıvılcım ve Meltem Akçöl paylaşıyor. Dizide ayrıca Özlem Conker, Ayten Uncuoğlu ve Hakan Boyav gibi ünlü isimler de bulunuyor.

Kara Ağaç Destanı oyuncuları aşağıdaki gibidir:

  • Olgun Şimşek (Celal Ağa)
  • Emre Kıvılcım (Ömer)
  • Meltem Akçöl (Sultan)
  • Özlem Conker (Asiye)
  • Merih Öztürk (Gülnaz)
  • Gülçin Hatıhan (Naile)
  • Arman Uslu (Merdo)
  • Kenan Civiniz (Feyzo)
  • Mehmet Güler (Kahya)
  • Sevtap Özaltun (Zeynep)
  • Ayten Uncuoğlu (Paşa Kadın)
  • Hakan Boyav (Latif Bey)

Şimdi, dizinin başrol oyuncularını daha yakından tanıyalım…

Olgun Şimşek Kimdir?

1971 yılında Bursa'da doğan Olgun Şimşek, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun olmuştur. Yıllardır ekranlarda kendine yer bulan Şimşek, oyunculuk mesleğini başarılı şekilde icra etmeye devam ediyor.

Kapalıçarşı, Yalan Dünya, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi önemli televizyon dizilerinde yer almasının yanı sıra Cici ve Terzi dizileriyle de dijital kanallarda oyunculuk yeteneğini sergilemiştir.

Kara Ağaç Destanı dizinde Celal Ağa'ya hayat veren Şimşek, geleneklerine bağlı ve güçlü bir toprak ağasını canlandırıyor.

Emre Kıvılcım Kimdir?

Üç Kız Kardeş, Veda Mektubu gibi sevilen dizilerde rol alan Emre Kıvılcım, 1990 yılında Malatya'da doğmuştur. Oyunculuk mesleğinden önce kimya mühendisliği yapmış, oyunculuğa duyduğu ilgi sebebiyle mühendisliği bırakmıştır.

Dizide Celal Ağa'nın cesur yürekli oğlu Ömer rolünü üstleniyor. Ömer, babasının aksine acıma duygusu olan ve babasının yaptıklarından memnun olmayan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.

Meltem Akçöl Kimdir?

Kırık Hayatlar dizisiyle oyunculuğa başlayan Meltem Akçöl, 2001 doğumludur. Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünde okumakta olan Akçöl, umut vadeden genç oyuncularımızdandır.

Duy Beni isimli diziyle dikkatleri üzerine toplayan Akçöl, Kara Ağaç Destanı dizisinde babasının intikamını almak üzere baba topraklarına dönen ve hırslı bir kadın olan Sultan'ı canlandırıyor.

Kara Agac Destani Dizi Konusu 1

Kara Ağaç Destanı Dizisi Nerede Çekiliyor?

Tanıtım fragmanının yayınlanmasıyla merak edilen konulardan diğeri Kara Ağaç Destanı dizisinin nerede çekildiği oldu.

Kara Ağaç Destanı dizisi, Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan Soğanlı Vadisi'nde çekiliyor.

Kapadokya'nın giriş bölgesi olarak kabul edilen Soğanlı Vadisi'nin etkileyici doğası, dizinin gizemli atmosferini destekler nitelikte.

Kara Ağaç Destanı Dizisi Hangi Kanalda Yayınlanıyor?

Kara Ağaç Destanı dizisinin ilk bölümü 23 Şubat Cuma günü TRT1'de yayınlandı. Dizi, her cuma günü TRT1'de seyircisiyle buluşuyor.

Kara Ağaç Destanı Gerçek mi?

Kara Ağaç Destanı dizi konusu kurmaca olaylardan ibarettir. Anlatılan hikaye gerçeğe dayanmamaktadır.

Muhabir: Ömer ARAZ