Bu şehir pek çok alanda lanetli. Öyle ki artık biz bu şehirden bahsederken güzel şeyleri anlatacak konular bulmakta zorlanıyoruz. Günün sonunda belki biz hep aynı şeyleri yazıyor gibi görünsekte aslında bize hep aynı şeyleri yazdıran, bu şehri kendi kaderine terketmiş kişiler yine kaymakla beslenmeye devam ediyor. Toplum önünde yüzünden gülücükler saçan bu kişiler, bu şehre ne kadar eziyet ederse o kadar izzet ikram görüyor.

Neyse konumuz bu değil. Malum, bu büyük şehri Stadyumsuz bıraktılar. Biz bu kafayla gittiğimiz sürece bırakmaya da devam edecekler. Yeşil alanı sadece yürüyüş yolundan ve banketlerden ibaret gören cazgır çoğunluğun bağırtılarına kurban gitti cılız sesimiz. Bu şehirde sporu seven bir avuç insan kalmışız da kendi düğünümüzü kendi aramızda yapıyoruz. Bizi duyması gerekenler o kadar yüksek koltuklarda oturuyorlar ki bizi duymaları imkansız.

Bu kaosun içinde, yine kendi alanında kaosa sürüklenmeye çalışan Efeler 09 SFK Takımı Türkiye 3. Profesyonel Ligi’ndeki ikinci senesinde ikinci kez Play-Off oynuyor. İlk iki turu geçerek Elazığ’la yarı final oynamaya hak kazandı bu takım. Her türlü olumsuzluğa rağmen bu işe inanan yine bir avuç insanın gayretleriyle stadyumsuz, tesissiz, parasız ilerliyorlar. Son oynanan Anadolu Üniversitesi maçını nerede oynayacağı bile son dakikada ayarlanabildi. Son anda Nazilli’de oynanmasına izin çıkan bu maçta belkide bir tabu yıkıldı. Yıllardır Efeler ile Nazilli arasında sportif bir gerginlik vardı. Yada var gibi görünüyordu. İşte bu maç Nazilli’ye alınıpta maç günü Nazilli halkının Efeler takımına verdiği desteği görünce bu lafların gerçeklerden çok uzak olduğunu gördük.

Belki aradaki buzlar eridi dersiniz, belki de arada zaten buz falan yoktu dersiniz. Ne olursa olsun Efeler ilçesinin satadyumsuz kalması gibi bir rezaletten, bir şehrin kenetlenmesini sağlayacak bir sonuç çıktı. Her şerde bir hayır vardır lafının vücut bulduğu bu olay, her geçen gün Aydın sporu için kaybettiğimiz umutlarımızı yeniden yeşertti. Şimdi Elazığ’la oynanacak ilk maç yine Nazilli’de oynanacak ve bu maç bu birlikteliği daha çok pekiştirecek diye umuyorum. Bakalım birlikten kuvvet doğar sözüne de vücut buldurabilecek miyiz hep birlikte göreceğiz.