Merhaba sevgili SES Gazetesi okuyucuları. Hepinizi yepyeni bir günden saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Geçtiğimiz 2 hafta boyuncu hayatlarından etkilendiğim kişilerin biyografisinden bahsetmiştim. Bence çok da güzel oldu. Bu hafta ise sizlere bir hedef belirlemek için ne yapmalıyız nasıl bir yol çizmeliyiz ona bakacağız.
Bir insanın hedef belirlemesi demek; tüm dikkatimizi ve odağımızı belirlediğimiz hedefe yöneltir. Bu sebeple belirlediğimiz hedefe yoğunlaştığımızda dikkat dağıtıcı faktörlere karşı çok daha dirençli olmamız mümkün. Ayrıca sağlam bir hedef dinamiklik etkisini gösterir. Yüksek enerji yüklenir insan bünyesine ve hayatımıza çok ama çok heyecan katar.
‘Gideceğin yoldan eminsen, engeller dinlenme noktan olmaktan öteye gidemez.’ Paulo Coelho
İster küçük bir hedefin, isterse büyük bir hedefin olsun, belirlenen hedef yaşadığın hayata karşı nasıl bir yol izleyeceğini tanır. Bazı başarılara ulaşmak bir ömür sürebilirken bazıları bir gün içinde tamamlanabilir. İster geniş kapsamlı hedefler belirliyor ol ister belirli yönetilebilir hedefler planlıyor ol, başarı duygusunu ve kendine değer verdiğini hissedeceksin. Başlamak gözünü korkutabilir ancak adım adım en büyük hayalini bile gerçekleştirebilirsin.
Şimdi arkadaşlar hedef belirlemek için ilk önce aşağıdakileri uygulamanız lazımdır;
Yarın değil, şimdi başla, Kitap oku, Bir akıl hocası bul, Başkalarını affet
Başarıyı görselleştirin, Bir dil öğren, Sevdiğin işe başla, Meditasyon yap
Toksik arkadaşlardan kurtulun, Haftanızı planlayın, Ailenle iletişimde kal
Egolarından sıyrıl
Kalın Sağlıcakla
Saygılarımla…