Günel’in görevden uzaklaştırılmasının ardından Kuşadası Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Mecliste CHP 25 üye ile çoğunluğu elinde bulundururken, İYİ Parti 3, AK Parti 2 ve MHP 1 üye ile temsil edildi.
Belediye başkanvekilliği seçimi için CHP Tahsin Demirtaş, AK Parti ise Tacettin Özden’i aday gösterdi. Yapılan oylama sonucunda CHP adayı Tahsin Demirtaş 23 oy alarak Kuşadası Belediye Başkanvekili seçildi.

Kuşadası'nda kritik seçim: CHP'de Başkanvekili maratonu
Kuşadası'nda kritik seçim: CHP'de Başkanvekili maratonu
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 03 24 At 15.09.39

ÖMER GÜNEL’DEN TAHSİN DEMİRTAŞ’A MEKTUP

Cezaevinden bir mektup yayınlayan Ömer Günel, yeni başkanvekili Tahsin Demirtaş’ı tebrik etti. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Kuşadası Belediye Meclisi, 23.03.2026 Pazartesi günü Belediye Başkan Vekili olarak CHP’li Meclis Üyesi Av. Tahsin Demirtaş’ı seçmiştir. Belediye Meclis üyelerini tebrik ediyor, kıymetli yol arkadaşlarımdan biri olan meslektaşım Tahsin Demirtaş’a bu süreçte başarılar diliyorum. Siyasi kumpas ile mücadele sürecinde Kuşadamıza hizmetlerin sürekliliğini sağlamak, tüm yönetim paydaşlarıyla eşgüdüm içinde etkili ve çözüm odaklı hizmet anlayışımızı aynı anda sürdürmek zorunda kalacaktır. Başaracağına inancım tamdır. Tüm hemşehrilerime, mesai arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma en derin saygı ve sevgilerimi gönderiyorum."

Muhabir: Mürvet Nazlı ALTINAYAR