Geçen sene Adnan Menderes stadyumunda, Beyoğlu Yeniçarşı spor takımına hakem hatalarıyla yenilip, Play-Off’lara veda eden Efeler 09 FK.’nın hocası Veyis Kamber kulübü bırakmayarak "Burada daha yapacaklarım var" diyerek azmini bu seneki lig maratonunda bizlere ve tüm sporseverlere haykırmıştı.
Hoca ve kadro istikrarını yakalarsanız sezona 1-0 önde başlarsınız. Efeler 09 FK. de öyle yaptı. Veyis hoca ne giden futbolculardan etkilendi ne gelenden. Doğru yapılanma ile 2. lig hayallerini gerçekleştirmek üzere.
Kalacak, barınacak, idman yapacak tesisi, maç yapacak stadı olmadan ev sahibi olduğu zamanlar maçlarını İncirliova’da oynamak zorunda kalan, evinde bile deplasman yaşayan bir takım ve bu senede büyük başarılara imza atarak tekrar Play-Off heyecanı yaşayan yönetici, teknik ekip, futbolcular ve bir kaç Efeler 09 FK’ne gönül vermiş futbolsever. Hepsini alınlarından öpüp tebrik etmek lazım.
Nazilli Belediyespor maçlarının yanı sıra ara ara Efeler 09 FK’nün karşılaşmalarını izleme fırsatım oldu. Geçen senede izlemiştim ama bu sene Veyis hoca ve ekibinin hazırlamış olduğu takımı çok beğendim. Nazilli’de oynanan 3. lig Efeler 09 FK-Anadolu Üniversitesi 2. tur Play-Off karşılaşması için taraftarlar arasında bir kaç eski futbolcu arkadaşlarımla birlikte yerimi aldım. Sessizce onlara Efeler 09 FK. futbolcularını tanıtırken özellikle Yıldızspor’dan alınıp takıma kazandırılan Tayyip Mevlüt Kaya (94), Alpay Eroğlu (20) ve Uğur Çetinkaya’yı (90) dikkatle izlemelerini tavsiye ettim.
Veyis Hoca, ekibi ve futbolcuları maçta gördük ki deplasmanda 1-2 kazandıkları karşılaşma sonrası çıktıkları Nazilli’de ki rövanşta da işini şansa bırakmadılar. Maça öyle bir odaklanmışlar ki daha 5. dakikada yıldızı ve golcüsü Tayyip Mevlüt ile skoru kendi lehine çevirerek avantajı cebine koymuştu Efeler. 7. dakikada Anadolu Üniversitesi adına İbrahim Zeytin’in (17) 25 metreden harika vuruşu direkte patlayınca ilk yarıda Eskişehir ekibi kaderine boyun eğdi, şansta Efeler’in kapısını (direğini) çalmış, bu dakika maçında kırılma noktası olmuştu..
İkinci yarı ile birlikte Anadolu Üniversitesi skoru değiştirmek adına istekli bir o kadarda boğucu bir tempoda başlamasına rağmen, hücum bölgesinde yetersiz kalınca Efeler kalesi yıkılmadı. Tecrübeli Sabutay, Alpay ve kaleci Kemal Mert Özyiğit yerinde müdahale ve kurtarışlar ile skoru 1-0 da tutmayı bildiler. Her kapılan topta Efeler adına kanat oyuncuları Tuğay Adamcıl ve Burak Özbakır Anadolu Üniversitesi’nin dengesini bozdu. Karşılaşma boyunca en az 8 tane yüzde yüz gol pozisyonlarını Anadolu Üniversitesi kalecisi Şener Özcan yerinde müdahaleleri ile farkın açılmasına izin vermedi, taki 74. dakikada Enescan’ın golüne kadar. Skor 2-0 olunca Efeler 09 FK’ü rahatladı, Anadolu Üniversitesinin gardı düştü, hayalleri Nazilli çimlerine gömüldü.
Efeler aldığı bu net 2-0’lık galibiyetle kendisinin adını bir üst turda Çimentaş Elazığspor’a rakip olarak yazdırdı.
Çarşamba günü Nazilli ve Aydın’lı futbolsever var mısınız rakipleri kıskandırmaya, Nazilli Şehir stadyumunu doldurmaya, var mısınız stadı yeşil-beyaz ve siyah-beyaza boyamaya, var mısınız tek yürek olmaya, var mısınız 2. lige bir takım daha çıkarmaya, var mısınız Aydın futbolunda yalnızlığa terk edilen Efeler 09 FK.’ne ve Nazillispor’u desteklemeye.
Ben varım, ya siz? E hadi şimdi o zaman.