● İlk devrenin sadece skoruna bakınca sahada olan biteni anlamanın mümkün olmadığı bir karşılaşma izledik... Topta, oyun da Esenler Erokspor takımında, ancak goller de ilk 20 dakika içinde onların kalesinde idi.
● Rakip takım maç içi organizasyonlarda önde olsada, gol anlamında eksik kalıp, üzerine savunmada derin uykuya dalınca, topla daha az meşgul olan Eşin Group Nazilli Belediyespor’un ekmeğine, yedikleri 2 golle yağ sürdüler. Esenler Erokspor yediği gollerden sonra da gayretini sürdürdü. Hücum gücünü kullanmak için daha 27. dakikada Yusuf’un yerine Berk İsmail’i oyuna itti Mustafa Reşit Akçay hoca ve aradığı golü de onunla buldu. 2-1 lik İlk devrenin skoruyla sahadaki icra arasındaki oran bayağı tersti.
● Esenler Erokspor aynı baskılı oyununu ikinci devrede de sürdürdü sürdürmesine ancak 3. bölgedeki gol vuruşu eksiğini tamamlayamayınca gol onlar açısından mümkün olmadı. Eşin Group Nazilli Belediyespor ise ikinci devre ilerleyen dakikalarda doğru oyun ve doğru analiz ile ön alandaki iki oyuncusunu değiştirerek olası riski azamiye indirmeyi başardı. Şükrü Kaan takımdan kopuk olsa da, tehdit içeren hücum girişimlerinde etkili olmasa da, Alim Harlak’ın ve Bertuğ’un varlıkları ön tarafı çok diri tuttu. Bir iki pozisyon hariç Esenler Erokspor’u sürekli şut mesafesinde tutmaları Nuh Aşkın, Furkan ve oyundan çıkıncaya kadar Mehmet Ersavaş düzenin başarısı olarak göründü.
● Esenler Erokspor topu daha çok tutup daha çok pas yaptı ve daha net gol pozisyonları buldu. Ancak özellikle sağ kanattan müthiş bindirmeleri ve uyumları ile Serdar Cansu ve Sertaç Çam kusursuz oynadılar. Buna rağmen atan ve kazanan Eşin Group Nazilli Belediyespor olurken, bolca kaçıran rakip takımdı. Esenler Erokspor topu ele geçirdiğinde Abdurrahman, Özcan Aydın ve Serdar Deliktaş’tan oluşan orta saha rakip alanda son derece üretken geçirirken, Eşin Group Nazilli Belediyespor da Mert Özyıldırım ve Mehmet Ersavaş ikilisi ağırlıklı olarak savunmacı pozisyonunda kaldı.
● Eşin Group Nazilli Belediyespor maç boyu savunma da özellikle beklerde çok ciddi sorunlar yaşasa da maçı galip olarak tamamlamayı bildi. Tüm maç boyu girebildiği ciddi gol pozisyonu sayısı ile Esenler Erokspor’un girip atamadığı pozisyonlar karşılaştırıldığında, bu 3 puanın değeri başka anlam kazanıyor. Bu maçın anlattığı bir başka hikayede galiba şu olmalı; daha düşük bütçeli takımlar da isterlerse kazanabiliyorlar. Nazilli Belediyespor'da istedi ve kazandı.
● Eşin Group Nazilli Belediyespor adına Furkan Apaydın, Nuh Aşkın, Mehmet Ersavaş, Alim Harlak ve Bertuğ, Esenler Erokspor adına da Serdar Cansu, Özcan Aydın, Sakıp Aytaç ve Sertaç Çam günün başarılı isimleri olarak dikkat çektiler.