Kuşadası’na gelerek CHP Kuşadası İlçe Ögütü’nün başlattığı demokrasi nöbetine katılan vekiller, yaşananları Türkiye’nin en başarılı ilçe belediye başkanlarından biri Ömer Günel’i saf dışı etmek için düzenlenen bir operasyon olduğunu söyledi.

Başkan Aras, Günel'e destek için Kuşadası’nda
Başkan Aras, Günel'e destek için Kuşadası’nda
İçeriği Görüntüle

“HUKUKUN EVRENSEL İLKELERİ İŞLEMİYOR”

Chpli Vekillerden Omer Gunel Tepkisi 647216 E5B7Fabebf9D2A5B65B3779Caff3914F

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ise, “Yerel seçimlerde CHP Türkiye’nin birinci partisi oldu. Bundan sonra da iktidar tarafından özellikle CHP’li belediye başkanlarına karşı iktidarın siyasi operasyonları başladı. Önce AKP’li trol hesaplarla belediye başkanlarımızı itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Daha sonra da operasyonlar geldi. Türkiye’de uluslararası hukukun evrensel ilkeleri maalesef işlemiyor. Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye geçmesinde sonra da Aydın’daki CHP’li belediyelerin hizmet üretmesi de engelleniyor. Ömer Günel başkanımız çok başarılı bir belediye başkanı. Kuşadası’nda yaşama geçirdiği projeleri hepimiz biliyoruz. Ömer Günel başkanımızın sonuna kadar yanındayız” diye konuştu.

“KUŞADASI HALKININ İRADESİ GASP EDİLDİ”

Chpli Vekillerden Omer Gunel Tepkisi 647216 A431F3Fc47520Ca966D23A424867C6Cf

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi (YDK) ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de, “Şafak operasyonlarıyla belediye başkanlarımıza operasyonlar düzenleniyor. CHP’li belediye başkanlarımız gözaltına alınmak ve suçsuz yere tutuklanmak suretiyle hem itibarsızlaştırılıyor hem de saf dışı bırakılmaya çalışılıyor. Kuşadası Belediye başkanımız Ömer Günel’e de yapılan tam olarak budur. Kuşadası’nda çok başarılı işlerin altına imza atan Ömer başkanımız, bir sonraki seçimde de Aydın Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanacağı için saf dışı bırakılmaya çalışılıyor. Bugün Kuşadası halkının iradesi gasp edilmiştir. Başkanımız Ömer Günel, haksız ve hukuksuz bir kumpas operasyonuyla gözaltına alınmıştır. Bu aynı zamanda CHP’nin kurumsal kimliğine de bir saldırıdır. Bunun hesabını soracağız” dedi.

Muhabir: Cemre UZUN