Merhaba SES Gazetesi takipçileri. Yeni bir günden hepinizi selamlıyorum. Değerli arkadaşlar bu hafta sizlere sosyal ilişkilerde davranış inceliklerden bahsedeceğim. Aslında sadece sosyal ilişkileri değil, insanlara insan gibi değer vermenin inceliğini de ilgilendirir bu durum.
Günümüzde bu davranış incelikleri mazide kalmış olabilir ya da böyle düşünenler olabilir. İyi ve seviyeli davranmak sizi her zaman kaliteli yapar. Bu davranışların uygulandığı ortamlar çok önemlidir. Tabi o ortam da çok çeşit insan vardır. Normal, anormal insanlar olabilir. İncelik yapayım derken de abartmanızı önermem. Bir insana hak ettiğinden fazla değer verilmemelidir. Psikolojide davranış örnekleri çok farklıdır. Bununla ilgili internet aleminde bir çok konu hakkında araştırma yapabilirsiniz.
Ben bir ortam da bulunuyorsam ilk önce o ortamdaki insanları ölçerim, incelerim. Bu yeni bir işe girerseniz de geçerlidir. Konu tamamen sizin kişiliğinizle alakalı. Eğer karşınızdaki kişi bu incelikleri hak ediyorsa hiç kısmayın, sonunda kadar gidebilirsiniz. İnanın dünya böyle daha güzel olacaktır. Ne yazık ki günümüzde insan insana hiç saygısı olmadığı için bu davranış inceliklerden bir tanesini bile uygulansa ne mutlu. Konuşarak her şey çözülür. Kaba kuvvet hiçbir şeyin çözümü değildir.
Neyse çok sevgili arkadaşlar şimdi sizlere sosyal ilişkilerde davranış inceliklerden bahsedeceğim.
Arkadaş, ilk önce teşekkür etmeyi bilerek, ‘lütfen’ kelimesini kullanarak, karşındakini sözünü kesmeden dinleyerek, böbürlenmeyerek, sıranızı bekleyerek, nazik olarak, kapıyı tutarak, özür dileyerek, az konuşarak, paylaşarak, olumsuzluğa takılmayarak, gülümseyerek, mütevazi olarak v.b.
ince bir insan olabilirsin.
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…
Trend Haberler
Nazilli’yi üzen ölüm: Genç eczacı evde ölü bulundu
Aydın'da dikkat çeken arsa satışı
Karacasu'da feci kaza: Traktörden düşen gurbetçi hayatını kaybetti
Aydın’da ulaşıma zam geldi! İşte yeni tarifeler
Nazilli’de kahreden olay: 16 yaşındaki Cennet tüfekle yaşamına son verdi
Karacasu'da korku dolu anlar: Mahalleli sokağa döküldü
Karacasu'da acı ölüm: Önce biber dizdi, sonra kendini astı
Türkiye'nin en büyük zeytinliği Karacasu'da
Aydın’da genç esnaf kalbine yenildi
Gören tezgaha bir daha bakıyor: Nazilli'de "feijoa" ilgi odağı oldu
Resmi İlanlar