Nazilli'de kapanan o müdürlük yeniden hizmete giriyor
Nazilli'de kapanan o müdürlük yeniden hizmete giriyor
İçeriği Görüntüle

Aydın’da yaklaşık 8 bin dekar alanda kestane üretimi gerçekleştirilirken, en yoğun üretimin Nazilli, Köşk ve Sultanhisar ilçelerinde olduğu belirtildi. Önümüzdeki haftadan itibaren hava durumuna göre hasadı başlanması beklenen kestanenin bu yıl yüksek kesimlerde iyi, dağ eteklerindeki bölgelerde ise zayıf olduğu belirtildi.

Aydinda Kestane Hasat Sezonu Icin Hazirliklar Basladi 4592F5F9Aa468Eeb7F66D6A4Cd12A7F3

Aydın’ın kestane üretiminde Türkiye’nin lider ili odluğunu belirten çiftçiler sağlıklı bir hasat için bahçelerde dip temizliği yapmanın şart olduğunu belirttiler.

Tırpan makineleri ile bahçelerin temizliğini yapan Köşklü çiftçilerden Sadettin Kılınç,

Aydinda Kestane Hasat Sezonu Icin Hazirliklar Basladi 7B5885726698Bc53A9396Eec30Db1149

"Ağaçtan çırpılarak yere düşürülen kestanenin yerde kaybolmaması için mutlaka dip temizliği yapılması gerekiyor. Eskiden bu işlem oraklarla yapılırdı. Artık tırpan makineleri ile yapılıyor. Bu da ayrı bir iş kolu oldu. Bu yıl her üründe olduğu gibi kestanede de kuraklığın etkisi çok fazla. Görüldüğü kadarıyla taban arazilerde ürün kuraklık nedeniyle yeterince beslenemediği için zayıf. Yüksek kesimlerde normal. Yağışların arkası gelirse ürünler irileşir. Yoksa küçük kalacak" diyerek son yıllarda tarımdaki en büyük sıkıntının kuraklık olduğunu belirtti.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI