Aydın’da bağımlılıkla mücadelede önemli bir farkındalık programı düzenlendi. Aydın Yeşilay İl Başkanlığı tarafından, İl Başkanı Sencer Gündüz ile Aydın İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen “Günümüzde Bağımlılıklar ve Bilimsel Bakış Açısıyla Çözüm Önerileri” programı yoğun katılımla gerçekleşti.

Jandarma personelinin katıldığı programda, bağımlılığın yalnızca bireysel değil, toplumsal bir tehdit olduğuna dikkat çekildi. Uzman isimler, bağımlılığın fiziksel, psikolojik ve sosyal etkilerine ilişkin kapsamlı bilgiler verdi.

Aydinda Bagimliliga Karsi Ortak Mucadele 659844 8Ef4Ae

UZMANLARDAN ÇARPICI SUNUMLAR

Program kapsamında alanında uzman konuşmacılar, bağımlılığın farklı boyutlarını ele aldı. Uzm. Dr. Gökhan Aksu, “Bilimsel ve Tıbbi Bakış Açısıyla Bağımlılık” başlıklı sunumunda bağımlılığın insan sağlığı üzerindeki etkilerini ve tedavi süreçlerini anlattı. Sosyal Hizmet Uzmanı Elvan Akçil Fidan ise “Bağımlılık Kavramı ve YEDAM Tanıtımı” konulu sunumuyla Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. İl Vaizi Yunus Mersin, bağımlılığın dini ve manevi boyutuna dikkat çekerek “Bağımlılığın Dinimizdeki Yeri ve Sonuçları” üzerine değerlendirmelerde bulundu. Psikolog Selen Temel de “Bağımlılığın Jandarma Personeline Etkileri” başlıklı sunumunda, bağımlılığın görev hayatı ve psikolojik dayanıklılık üzerindeki etkilerini anlattı.

Tetik personel için muhalefete seslendi; “Destek olun 100 işçi alalım”
Tetik personel için muhalefete seslendi; “Destek olun 100 işçi alalım”
İçeriği Görüntüle

Aydinda Bagimliliga Karsi Ortak Mucadele 659844 589048

“TOPLUMSAL FARKINDALIK ŞART”

Program sonunda konuşan Aydın Yeşilay İl Başkanı Sencer Gündüz, bağımlılıkla mücadelenin sadece kurumların değil toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı. Gündüz, “Programımızın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve kıymetli personelimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Programda bağımlılıkla mücadelede eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının önemine dikkat çekilirken, benzer etkinliklerin devam edeceği belirtildi.

Aydinda Bagimliliga Karsi Ortak Mucadele 659844 66C7E5

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE