2024 yılında yapılacak yerel seçimlere odaklanan Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti), 81 ilde, belediye başkan adaylarını belirleme kriterlerinden birisi olan temayül yoklaması yaptı. Aydın’da temayül yoklaması, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün denetim ve kontrolünde Efeler ilçesindeki Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Büyük heyecana sahne olan temayül yoklamasına, il genelinden partililer yoğun ilgi gösterdi. Temayül yoklamasında, oy kullanmak üzere kabinlere giren partililer, belediye başkan aday adayları içerisinden aday görmek istedikleri isimleri, elektronik ortamda belirledi. Yoğun ilgi gören temayül yoklamasında aday adayları, bir araya geldikleri partililerini kendilerinden yana oy kullanmaya ikna etmek için çaba sarf etti. Yönetimi ile birlikte temayül yoklamasında hazır bulunan İl Başkanı Gökhan Ökten, “2024 yerel seçimleri için gerçekleştirdiğimiz temayül yoklamamız inşallah, ilimiz ve ülkemize hayırlı olur. Evet, önümüzdeki 31 Mart’ta 17 ilçe ve büyükşehirde, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak tüm ilçelerimize ve büyükşehre talibiz. Temayül yoklamasına teşkilatımızın göstermiş olduğu ilgi ve teveccüh, bunun yine bir göstergesidir. İnşallah buradan çıkacak sonuçlarla yapacağımız çalışmalarla hazırlıklarımız tamam. Allah’ın izniyle güzel bir seçim süreci yaşayarak, Aydın, hak ettiği hizmetlere, bizim kadrolarımızla buluşturacaktır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de, parti olarak kurumsallaştıklarını ve her seçim döneminde temayül yoklaması yaparak teşkilatın düşüncelerini aldıklarını söyledi.
20 yıldan fazla süredir ülkeyi yönettiklerini hatırlatan Demiröz, Türkiye’nin yeni yüzyılı olarak gördükleri gelecek yıllarını da yönetmeye talip olduklarının altını çizdi. Demiröz, “Biz Türkiye ile özdeşleştik. Bütün illerimiz, kalkınma seferberliği içerisinde. İnşallah önümüzdeki yüzyılda da Türkiye’de hep beraber olacağız. Çünkü Türkiye gibi bir ülke yok, etrafı ateş çemberi ama şunu herkes bilsin ki ülkemizi dünyadaki en güzel noktasına taşımaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin sadece kendi sınırları ve coğrafyası ile sınırlı olmadığına dikkat çeken Demiröz, “Bizim gönül coğrafyamızın sınırlarını hepiniz biliyorsunuz. Türkiye, bugün 60 ülkenin liderliğini yapmaktadır. Çok düzgün ve kuvvetli bir genel başkanımız, cumhurbaşkanımız var. Onun arkasında AK Parti, Türkiye’yi başarıdan başarıya ulaştırmıştır, bundan sonra da ulaştırmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 2 bin 500 partilinin oy kullanma hakkına sahip olduğu temayül yoklamasında, sonuçların açıklanmayacağı bildirildi.
Muhabir: Yazar Silinmiş