Seçime kaldı 19 gün. Sevgili büyüklerim, bir şey soracağım. Bizi geçtim, ama siz seçim havasını yakalayabildiniz mi ? Sokaklarda ki, caddelerde ki, partilerde ki bu sessizlik ve sakinlik anormal değil mi ?
Ben çocukluğumda hatırlıyorum. Seçim zamanı bangır bangır çalan müzikler, ne çaldığından bihaber melodilere dans ederek eşlik eden çocuklar. Yürüyüşler, mitingler. Evlerin balkonlarında, sokaklarda bayraklar. Hiçbirisi yok. Herkes çok suskun. 'Ramazan’dan sonra biraz hareketlenir' dedik. Bayramı bekledik. Bayramda Türkiye’nin birçok yerinde benzer manzaralar vardı. Caddeler, sokaklar tıklım tıklımdı. Ama dediğim gibi seçim havası yoktu.
Başka ülkelerin, imrenerek izlediği seçim dönemi bu yıl Türkiye’de yaşanmadı. Mesela Nazilli’de partileri ve adayları bulabilene aşk olsun. Seçim resmen telefon ve televizyonlarda yaşanıyor, sokakta kimse kalmamış. Sosyal medyadaki o ateşli tartışmalar, konuşmalar, yorumlar sokakta asla yok.
Ama şöyle bir durum var ki sosyal medyanın heyecanına kapılanlar sonuçlarla karşılaştıklarında hayal kırıklığı yaşayacaklarını düşünüyorum. 14 Mayıs’ta görüşmek üzere…