Dünyaca ünlü motosiklet yarışı şampiyonu Kenan Sofuoğlu, bu sefer de oğlu Zayn ile gündeme oturdu. Lüks araç hediyesiyle sosyal medya tıklanma rekorları kıran Zayn Sofuoğlu kimdir? İşte detaylar…

Zayn Sofuoğlu Kimdir? Kimin Oğlu?

Sosyal medyada oldukça aktif olan Kenan Sofuğlu çocuklarını ve ailesini sıklıkla paylaşıyor.  Kenan Sofuğlu’nun paylaşımlarında direksiyon başında olan Zayn, küçük yaşına rağmen büyük bir performans sergiliyor. Bu sebeple ünlü sporcunun hayranları, Kenan Sofuoğlu’nun oğlunu merak ediyor.

Peki Zayn Sofuoğlu kimdir?  Zayn Sofuoğlu, dünyaca ünlü motosiklet şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu’nun ikinci çocuğudur.

Zayn Sofuoglu Kimdir 3

Babasının izinden gittiği yorumları yapılan Zayn Sofuoğlu, küçük yaşına rağmen birçok aracı kullanabilmekte ve büyük şovlar sergilemektedir. Zayn, kendi boyuna göre üretilmiş olan uçak, motor, tır gibi birçok araçla performans göstermektedir.

Zayn Sofuoğlu’nun Annesi Kim?

Babası dünyaca ünlü bir sporcu olan Zayn Sofuoğlu’nun annesi kim sorusunun cevabı araştırılıyor. Küçük Zayn Kenan Sofuoğlu ve eşi Julia Looman’ın birlikteliğinden dünyaya gelmiştir. Aslen Hollandalı olan Julia Looman ise spor menajerliği yapmaktadır.

Zayn Sofuoglu Kimdir 4

Zayn Sofuoğlu Kaç Yaşında?

Zayn Sofuoğlu kimdir, merak edenleri için küçük yeteneğin yaşı ile devam edelim… Kenan ve Julia Sofuoğlu çiftinin 4 tane çocuğu bulunuyor. Çiftin ikinci çocukları Zayn Sofuoğlu’nun kaç doğumlu olduğu merak edilenler arasında.

11 Nisan 2019 yılında dünyaya gelmiş olan Zayn Sofuoğlu, günümüz itibarıyla 5 yaşındadır. Dört kardeş olarak büyüyen küçük Sofuoğlu’nun 8 yaşında bir abisi ve kendinden kücük iki kardeşi bulunmaktadır.

Zayn Sofuoğlu Instagram Hesabı

Bilindiği üzere Kenan Sofuoğlu, oğlu Zayn’in direksiyon başındaki performansını kendi Instagram hesabında paylaşmaktadır. Zayn’in videoları ise Kenan Sofuoğlu’nun takipçileri tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Bu mezarlar görenleri şaşırtıyor, sebebini öğrenenler ise takdir ediyor Bu mezarlar görenleri şaşırtıyor, sebebini öğrenenler ise takdir ediyor

Bu sebeple Zayn Sofuoğlu’nun ebeveynleri, küçük oğullarına özel bir Instagram hesabı açmıştır. Ebeveynleri tarafından yönetilen hesapta küçük Sofuoğlu yeteneklerini sergilemektedir.

Zayn Sofuoğlu kimdir merak edenler için küçük Zayn, ‘@zaynsofuoglu’ kullanıcı adıyla Instagram’da yer almaktadır. Videoları beğeniyle karşılanan Zayn’in Instagram’da 2,9 milyon takipçisi bulunmaktadır.

Zayn Sofuoglu Kimdir 6

Kenan Sofuoğlu Kimdir?

Zayn Sofuoğlu kimdir sorusuyla birlikte, karşımıza küçük Zayn’in babası Kenan Sofuoğlu çıkmaktadır. Milli motosiklet yarışçımız olan Kenan Sofuoğlu, SüperSport Dünya klasmanı şampiyonudur.

25 Temmuz 1983 tarihinde Sakarya’da dünyaya gelen Kenan Sofuoğlu, motor tamircisi bir babanın oğludur. Ünlü sporcunun abisi 1996 yılında Türkiye şampiyonasında yarışmıştır. Kenan Sofuoğlu’nun ise abisi Sinan'ı izleyerek motor sporlarına ilgi duyduğu bilinmektedir.

Kenan Sofuoğlu abisinin geçirdiği bir kazanın ardından 16 yaşında yarışlara katılmaya başlamıştır. Abisi Sinan'ın motoruyla yaptığı ilk yarışı ise kazanmıştır.

Kenan Sofuoglu

Kenan Sofuoğlu, birçok dünya ülkesinin boy gösterdiği yarışmalara katılmış ve dereceler kazanmıştır. İlk zaferini 2007 yılında kazanan sporcu, Supersport Dünya Şampiyonluğu'nda birinci olmuştur.

2010 yılında ise Fransa’da yapılan Dünya Supersport Şampiyonası’nı 1. sırada bitirmiştir. Bu yarıştan sonra boynunda Türk bayrağı ile zafer turu atmış olan Kenan Sofuoğlu, ardından ise Osmanlı kavuğu giymiştir.

Kenan Sofuoğlu 2012, 2015 ve 2016 yıllarında da Dünya Supersport Şampiyonu olmuştur. Beş kez ülkemizi tüm dünyada temsil eden Kenan Sofuoğlu, son resmi yarışına 2018 yılında katılmıştır.

Kenan Sofuoğlu spor kariyerinin dışında, bir dönem siyasetle de uğraşmıştır. 24 Haziran 2018 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi bünyesinde Sakarya milletvekili olarak seçilmiştir.

Zayn Sofuoglu Kimdir 8

Kenan Sofoğlu’nun Ailesi

Kariyerinin ardından Kenan Sofuoğlu’nun özel hayatına göz atalım… 3 Eylül 2014 tarihinde Julia Looman ile evlenen Kenan Sofuoğlu, 14 Mart 2015'te ilk çocuğu Hamza’yı kucağına almıştır. Ancak Hamza henüz bebekken beyin kanaması sebebiyle hayatını kaybetmiştir.

21 Nisan 2016 tarihinde ikinci kez baba olan Sofuoğlu, oğlu Mahir’i kucağına almıştır. 2019 yılında çocuğu Zayn, 2021 yılında Lila ve 2023 yılında ise Rayen dünyaya gelmiştir. Sofuoğlu çifti günümüzde 4 çocuk sahibidir.

Muhabir: Ömer ARAZ