Gerek ekonomik nedenlerden, gerek hayat koşturmasından veya bir öğrenme garantisi görmediği için çoğu insan dil kurslarına yazılmak istemiyor. Hal böyle olunca ücretsiz online İngilizce eğitim arayışı da artıyor.Tam da bu noktada devreye giren ücretsiz ingilizce öğrenme uygulamalarını sizler için derledik. İşte detaylar…

Ücretsiz İngilizce Öğrenme Uygulamaları

Online ve ücretsiz İngilizce öğrenme uygulamaları tek bir tıkla bilgisayar ekranına, tablete veya mobil telefona inebiliyor. Böylece yanı başınızda, istediğiniz vakitte, bolca pratik yapıp dil geliştirmenize yardımcı oluyor.İngilizce öğrenme uygulamalarından ücretsiz olanları sıraladık....

1. Duolingo

ucretsiz-ingilizce-ogrenme-uygulamalari-1.pngDuolingo, üyelik ücreti istemeyen ve yeni bir dil öğrenmek isteyenlerin, sıfırdan başlayabileceği öğretici bir uygulamadır. Mobil olarak veya web üzerinden kullanılabilir.Bu uygulama kullanıcıya bir hedef belirletir ve bu hedefe ulaşmak için ona çeşitli alıştırmalar sunar. Uygulama üzerinden arkadaş ekleyip, onlarla sohbet edip, yarışmalar düzenlemek de mümkündür. Dilerseniz ücretli versiyonundan da yararlanabilirsiniz.

2. Business English Pod

ucretsiz-ingilizce-ogrenme-uygulamalari-2.pngBusiness English Pod, günlük hayattan ziyade formal bir şekilde İngilizce öğrenmek isteyenlerin işine yarayacak bir uygulamadır. Bu uygulama, meslek gruplarına göre bir ayrım yapar ve kullanıcısına iş İngilizcesini öğretmeyi vadeder.Ücretsiz bir şekilde hizmet sunan uygulama, oldukça fonksiyoneldir.

3. How to Write an Essay

How to Write an Essay, ücretsiz İngilizce yazma uygulamaları arasında ön plana çıkmaktadır. Bu uygulama Akademik İngilizce öğrenme, makale yazma ve konuşmaya yardımcı olmak için geliştirilmiştir.

4. Clever Bot

ucretsiz-ingilizce-ogrenme-uygulamalari-4.jpgÜcretsiz İngilizce konuşma uygulamaları arasında yer alan Clever Bot, konuşmasını geliştirmek isteyenler için birebirdir. Bu uygulama İngilizceyi öğretmekten ziyade geliştirmek üzerine kurulmuştur.Online bir şekilde İngilizce sohbet etmeye olanak tanıyan bu uygulama pek çok insan tarafından tercih edilmektedir.

5. EngVid: Learn English

ucretsiz-ingilizce-ogrenme-uygulamalari-5.pngEngVid: Learn English adlı uygulama kullanıcısına 11 dilde ders anlatım videoları sunar. Kullanıcı istediği dili seçerek o dilin dil bilgisini ve kelimelerini öğrenir.EngVid: Learn English uygulamasında ana dili İngilizce olan hocaların ders videolarını izleyebilirsiniz.

6. BBC Learning English

ucretsiz-ingilizce-ogrenme-uygulamalari-6.jpgBBC Learning English alıştırma, ders videoları ve PDF formatındaki kitaplarıyla kapsamlı bir eğitim sunar. Seviye tespiti de yapabileceğiniz bu uygulamada birçok sınav ve test bulabilirsiniz.BBC Learning English uygulaması üzerinden gelişiminizi kolayca takip edebilir ve gerektiğinde ders almaya devam edebilirsiniz.

7. Language Learning with Netflix

ucretsiz-ingilizce-ogrenme-uygulamalari-7.jpgLanguage Learning with Netflix ücretsiz bir Google Chrome uzantısıdır. Bu uzantı sayesinde Netflix’te izlediğiniz dizilere istediğiniz dilde altyazı getirerek kelimenin anlamına bakabilirsiniz.Hem okuma hem de dinleme pratiği yapabileceğiniz bu uygulamayla ücretsiz bir şekilde İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.

8. Open Learn

Open Learn uygulaması okuma, yazma, konuşma ve gramer gibi birçok seçeneği olan geniş kapsamlı bir uygulamadır. Hiçbir ücret talep etmeyen uygulama, her kategori için seviye ölçer ve kullanıcısına eğitimler sunar.

9. Memrise

ucretsiz-ingilizce-ogrenme-uygulamalari-9.pngMemrise aplikasyonu 2017 yılında ‘Google Play Uygulama Ödülü’nü kazanmış bir uygulamadır. Uygulama, sıkılmadan İngilizce öğretmeyi vadeder. Kullanıcıyı bir oyunun içine alır ve kullanıcı oyunun hikayesi içerisinde kendisini bulur. Memrise uygulaması İngilizceyi eğlenerek öğrenmek isteyenler için birebirdir.

10. Quizlet

ucretsiz-ingilizce-ogrenme-uygulamalari-10.jpgQuizlet, kullanıcıya hem tek başına hem de arkadaşlarıyla birlikte dil öğrenme imkanı sağlar. Kullanıcıları girecekleri sınavlara hazırlar, kelime testleri yapar ve 18 ayrı dilde kelime telaffuzu sunar.