Parkın maskotu haline gelen zürafalar Şakir ve Selvi’nin erkek yavrusu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türkiye’de doğan ilk zürafa olma özelliği taşıyan yavru, doğumundan itibaren bakıcıların gözetiminde sağlıklı şekilde büyüyor.
Babasını göremeden dünyaya geldi
Yaklaşık 15 ay süren hamilelik döneminde, baba zürafa Şakir hayatını kaybetti. Şubat ayında doğan yavru, babasını göremeden dünyaya gelirken, annesi Selvi’nin koruması altında büyütülüyor.
İsmi halk belirleyecek
Fatma Şahin, yavru zürafanın isminin sosyal medya üzerinden yapılacak anketle belirleneceğini açıkladı. En çok oy alan isim, yavruya verilecek.
“Hayvanlar mutlu olduğu için çoğalıyor”
Yavruyu ziyaret eden Başkan Şahin, parkın geniş ve doğal yaşam alanına dikkat çekerek, hayvanların iyi koşullarda bakıldığını vurguladı. Şahin, “Hayvanlarımız mutlu olduğu için çoğalıyor. Uzman ekiplerimiz sevgiyle çalışıyor. Türkiye’de ilk kez doğan bu zürafayı görmek isteyen herkesi Gaziantep’e bekliyoruz” ifadelerini kullandı.





