Aydın Büyükşehir Belediyesi Otizm Destek Merkezi’nin ardından geçtiğimiz günlerde 3 ile 6 yaş arası çocuklar için Uçan Balon Çocuk Gelişim Merkezi'ni hizmete açtı.
*
Türkiye’de sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini yaşadığımız Aydın’da (kadın ve anne) bir büyükşehir belediye başkanı tarafından yönetilmenin faydalarını tüm Aydınlı yaşıyor.
*
Başta durumu özel olan çocuklar destek merkezi ve düşük gelirli aileler için neredeyse ücretsiz anaokulu imkanı sunulması bunlara en büyük örnek.
Bir kaç yıldır kötü giden ekonomik koşullar ve üstüne pandemi zorlukları da eklenince zaten geçinmekte sorlanan ortadirek diye tabir ettiğimiz alt gelir grubu vatandaşlarımız en büyük desteği belediyelerden gördü.
*
Başta Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olmak üzere hasta ve bebek bezinden, erzağına yakacağına, temizlik ve hijyen malzemesine kadar yardım elini uzatmaktan geri kalmadı.
*
Belediye yetkilileri ile yaptığımız sohbetlerde vatandaşların en çok bebek bezi istediklerini duydum.
*
Dile kolay bir yılda iki katına çıkan bebek bezi aylık en az 250 liraya mal oluyor. Bu yükü dar gelirli ailelerin sırtından alan tüm belediye yetkililerinin aldığı dualar yeter...
*
Pandeminin yol açtığı kısıtlamalar ve yaşattığı ekonomik buhran ne zaman bitecek belli değil ama vatandaşın hafızasında zor günlerde yanında olanlar kalacak buna eminim.
*
Piyasada para ile bile maske bulunamazken Aydın’da milyonlarca maske, tonlarca dezenfektan dağıtıldı.
*
Bildiğim kadarıyla daha pandemi koşulları oluşmadan büyükşehir belediyesi istasyonlar kurup toplu taşıma araçlarını dezenfekte ediyordu.
*
Sorunu görüp çözüm üreten belediyecilik anlayışının hakim olduğu Aydın’da bu günlerde en büyük gayret kuraklık tehlikesine karşı veriliyor.
*
En büyük sarfiyatın tarımsal sulamada olduğu göz önüne alındığında peşpeşe açılan su kuyuları ile çiftçinin su ihtiyacının kalıcı olması için seferberlik yaşanıyor.
*
Bilimsel verileri gördüğümüzde Aydın pandemi ile en iyi mücadele eden illerden birisi oldu.
*
Aydın gayret kuraklık tehlikesine karşı da sürüyor ve bu tehlikeden de yüzümüzün akıyla çıkacağımızdan şüphem yok...
*