İlk yarının skoruna bakarak aldanabileceğimiz maçlardan birisini daha oynadı Nazilli Belediyespor. Nazilli Belediyespor için ‘Olmak yada Olmamak’ anlamında bir karşılaşmaydı İnegölspor karşılaşması. Kazanılacak 3 puan play-off hayali, kaybedilecek 3 puan da cehennem çukuru olacaktı.
Karşılaşma iki takım içinde önem arz ediyordu. İki takımında şiddetle 3 puana ihtiyaçları vardı. Ancak karşılaşmanın başlaması ile birlikte rakip İnegölspor’un özellikle sol kanattan 7 numaralı oyuncuları Niyazi Batuhan ile Nazilli kalesinde çok tehlikeli oldu. Nazilli takımı oyunu kendi sahasında kabullenince, rakip takımda kurgulanmış hücumlar örgütlerken Metincan Cici ve Yılmaz Özeren’in ortadan kaçırdıkları toplarla Ersel Aslıyüksek’ten gol beklediler. Ancak Nazilli takımı defansta çok dikkatliydi. Rakip ilk yarıda yüzde 70’e, yüzde 30 oynama oranıyla iyi görünse de, Nazilli Belediyespor iyi savunmasıyla soyunma odasına gol yemeden girmesini iyi bildi.
İkinci yarıda da topla daha çok oynayan İnegölspor görünse de, etkili hücumlarda uzak ara Nazilli Belediyespor öndeydi. Ev sahibi takımda Alim bu maç için yetersiz göründü. Neredeyse 90 dakika yürüdü desek yeridir.
Kaptan Mehmet Ersavaş’ın eksikliği fazlası ile hissedilirken, oyun aklı Mert Özyıldırım’ın kafa topu mücadelesinde yerde hareketsiz kalması herkesi çok korkuttu. Saha kenarında tedavisi devam ederken ambulansa binmek istemeyip oynamak istemesi, sporcu sağlığı açısından tehlikeli, kendi hırsı ve takımı yalnız bırakmama açısından takdir edilecek bir hareketti. Geçmiş olsun Mert Özyıldırım.
Hüseyin Cihan’ın golü maçı bitirdi.
Golden sonra skor ve oyun üstünlüğünü kapan Nazilli Belediyespor rakibini kenarlara gönderip, orta yapmaya zorlayınca, İnegölspor da yavaş yavaş çözülme başladı. Ve Nurettin Çağlar’ın golüyle Nazilli Belediyespor maçı sadece koparmayıp, esasen bitirmiş oldu. Ev sahibi adına kornerlerden gelen iki gol maçın sadece süsü oldu.
Gelelim ligimizin geleceğine... Ligin oyun düzeyi bu yıl oldukça düşük. Çorumspor ve Şanlıurfaspor yüksek tempo ve çok gelişkin bir oyun göstermeden de şampiyonluk yarışı içinde olacaklar. Ancak aynı durum Amedspor ve Esenler Erokspor için pek geçerli olmayacak gibi. Muhtemelen play-off takımları olacaklar. Belki Nazilli Belediyespor’un kat edeceği mesafe takımı bir başka sıçrama noktasına taşıyabilir. Bekleyip göreceğiz.
Misafir takım İnegölspor ligin ikinci yarısında, yeni ve etkili transferleri ile kadrosunu güçlendirmiş göründü. Ancak bu takımın, takım gücü ile puan cetveli pek uyuşmuyor.